Professor Lene Jespersen 60 år
Professor ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU FOOD) Lene Jespersen fylder 60 år den 4. november 2022.
Lene Jespersen er fødevaremikrobiolog og kom til Den Kgl. Veterinær & Landbohøjskole (der senere fusionerede med Københavns Universitet) i 1995. Hendes forskning fokuserer bl.a. på fermenterede fødevarer, biokonservering samt virkningerne af fødevarebårne mikroorganismer på menneskets sundhed. I 2008 blev hun udnævnt til professor og har stået i spidsen for adskillige forskningsprojekter i både ind- og udland.
Forskningen drejer sig typisk om samspillet mellem mikroorganismer og deres evne til at producere velsmagende, sunde og bæredygtige fødevarer. Ifølge Lene skal fødevareforskning ses i et globalt perspektiv, hvor vidensdeling og samarbejde er essentielle elementer. Det har blandt andet medført, at hun har taget flere initiativer til bevarelse af mikrobiel biodiversitet i såvel Afrika som Sydamerika.
Lene bor i Brønshøj sammen med sin mand, og parrets tre sønner står højt på den private dagsorden. Når Lene ikke bedriver forskning i ind- og udland, bruger hun også tiden på svømning og lange gåture i naturen.
Kontakt
Professor ved Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet (KU FOOD) Lene Jespersen, lj@food.ku.dk
Eller
Kommunikationsmedarbejder Lene Hundborg Koss, KU FOOD, lene.h.koss@food.ku.dk