Sektion for Fødevareanalytisk Kemi og Bioteknologi

Fødevareanalytisk kemi og bioteknologi (FAB) arbejder med forskning og undervisning inden for karakterisering af fødevarekvalitet og udvikling af fødevarebioteknologi for at understøtte den igangværende bæredygtige og grønne fødevareomstilling.

FAB benytter proteinbiokemi, proteomics, foodomics og metabolomics til at undersøge fordøjelighed og sundhedseffekter af fødevarer, udvikling af enzymer til fødevareapplikationer og fødevarestrukturering samt optimering af bæredygtige fødevareprocesser ved brug af sensorer, procesanalytisk teknologi og multivariat dataanalyse.

Sektionen arbejder i tværfaglige forskningsmiljøer og ofte i tæt samarbejde med industrielle partnere.

Forskningsgrupper (engelsk)

 

  • Plantefødevarekvalitet og -funktionalitet
  • Samspillet mellem fødevarer og menneskers sundhed, herunder fordøjelighed
  • Udvikling, digitalisering og optimering af bioprocesser og fødevareforarbejdningsteknologier
  • Cirkulær økonomi specielt med henblik på at udnytte sidestrømme og restprodukter til udvikling af nye fødevareingredienser
  • Molekylær profilering af fødevarer gennem avancerede analytiske platforme

 

Sektionen er altid åben for samarbejdem ed både akademiske institutioner og privat industri. Dette gælder på alle niveauer - lige fra fælles bachelorprojekter og specialer til langsigtede forskningssamarbejder.

 

Se alle instituttets projektforslag her.