Sektion for Design og Forbrugeradfærd

Mikrobiologi og fermentering

Sektionen udfører forskning i krydsfeltet mellem fødevarer og mennesker med fokus på sensorisk perception, accept og adfærd i forbindelse med til- og fravalg af fødevarer. Aktuel forskning adresserer sensoriske aspekter af sundhed og trivsel hos børn, ældre og underernærede personer.

Forskningsinfrastrukturen omfatter laboratorier og ekspertise til en række sensoriske produktevalueringer, herunder (hurtig) produktprofilering, sensorisk måltidsdesign, store forbrugerundersøgelser samt præferencetest, skoleinterventioner og tværkulturelle sammenligninger.
 
Sektionen råder også over en "smag og duft" enhed til grundforskning og anvendt forskning indenfor perception, affektiv programmering og spiseadfærd. Enheden kombinerer kontrollerede smag/lugt doseringssystemer med hjernescanning (EEG) og andre elektrofysiologiske analyser.

Forskningsgrupper (engelsk)

 

  • Fødevarevalg, accept og vaner
  • Multisensorisk fødevareopfattelse
  • Sensorisk og situationsbestemt måltidsdesign
  • Neurofysiologisk fødevareadfærd

 

Sektionen er altid åben for samarbejdem ed både akademiske institutioner og privat industri. Dette gælder på alle niveauer - lige fra fælles bachelorprojekter og specialer til langsigtede forskningssamarbejder.

 

Se alle instituttets projektforslag her.

 

Future Consumer Lab (FCL) er en del af Design og forbrugeradfærd. FCL kombinerer forskningsaktiviteter og laboratorier til at lære om forbrugernes fødevarepræferencer og hvordan fødevaredesign kan målrettes mod specifikke målgrupper og spiseadfærdsmønstre.
Besøg Future Consumer Labs hjemmeside. 

 

 

 

 

Sektionssekretær

Sekretær
Tel: (+45) 35 33 32 15
E-mail: fbu@food.ku.dk