Bacheloruddannelse på KU FOOD
Fødevarer og ernæring er en naturvidenskabelig uddannelse, der giver dig mulighed for både at skabe fremtidens fødevarer, og forstå hvad der sker i kroppen, når vi spiser maden.
Du kommer til at arbejde med løsninger på nogle af klodens aktuelle udfordringer, fx hvordan vi producerer fødevarer bæredygtigt og reducerer madspild. Og som ekspert i fødevarer og ernæring kan du arbejde med fødevaresikkerhed, fødevarekvalitet samt sundhed og ernæring.
Det første år får du en introduktion til fødevareproduktion og ernæring og tager naturvidenskabelige grundfag. I slutningen af første år vælger du mellem tre specialiseringer, som du følger resten af din uddannelse: Sundhed og ernæring, kvalitet og teknologi eller fødevareingeniør.
På studier.ku.dk kan du læse mere om uddannelsen og finde praktiske informationer som studiets opbygning, adgangskrav og optagelse.
På fødevarer og ernæring skal du efter første år vælge en af tre specialiseringer:
Se specialiseringerne nederst på siden, når du trykker på linket.
Se korte videoer om uddannelsen til bachelor i Fødevarer og ernæring:
- Studieindhold
- Praktik
- Undervisning
- Studiemiljø
- Karrieremuligheder
- Job i fødevareindustrien
- Job som fødevareentreprenør
- Job i organisationer og myndigheder
Videoen om uddannelsen i Fødevarer og ernæring kan ses i sin fulde længde her.
Med en bachelor i Fødevarer og ernæring som basis er der mange jobmuligheder. I følgende artikler kan du læse om, hvad et udsnit af FOOD's alumner beskæftiger sig med:
"De unge forskere & maden" er en TV serie der vises på TV2 Lorry. I serien møder du unge innovative forskere fra KU FOOD, der er med til at forme fremtiden indenfor fødevarer og forståelsen af vores tarmflora.
Nicoline forfølger fremtidens velsmag