Bæredygtighed 08.06.2020 Ny bog om, hvordan man kan få grønsager til at smage fantastisk Grønt er titlen på en ny bog af professor Ole G. Mouritsen, Institut for Fødevarevidenskab ved…
tarmflora 01.05.2020 Virus fra afføring hjælper mod fedme og diabetes, tyder ny forskning på Transplantation af afføring bruges i dag til at behandle visse former for antibiotikaresistent…
Fødevarer 21.04.2020 Håndholdt gadget opdager madforgiftning dobbelt så hurtigt og 200 gange billigere Det tager typisk flere døgn eller uger at finde smittekilden til et udbrud af madforgiftning. Men n…
Annas kommentar 15.04.2020 COVID-19, innovation og klimavenlig fødevareforskning Vi er alle berørte af samfundets bestræbelser på at bekæmpe COVID-19, og KU FOOD er naturligvis…
Startup 15.04.2020 Studenter-startup vil tilbyde mikrobryggerierne billig high-end kvalitetskontrol Startup-virksomheden BIRanalyzers (nu Zymoscope, red. marts 2021) er ved at skabe et nyt system for…
professor emeritus 14.04.2020 Mælken er vildt foranderlig – Richard Ipsen bliver professor emeritus Richard Ipsen er professor i mejeri ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet, o…
klimavenlige fødevarer 07.04.2020 Godt nyt for klimaet: Hestebønner kan erstatte soja i fremtiden Glem alt om soja som proteinerstatning. Forskere fra Københavns Universitet har fundet en metode ti…
Tv-serie 06.04.2020 Ny Tv-serie: De unge forskere og maden TV2/Lorry bringer en Tv-serie om 3 unge fødevarestuderende/fødevareforskere fra Institut for…
Iværksætteri 31.03.2020 Iværksætterdrømmen kan blive virkelighed En håndfuld studerende fra "Food Innovation and Health" deltog i Hackathon i Letland og VANDT!
Kost 06.03.2020 Når kosten kun består af dyr Grønlændernes kost har traditionelt været 100% animalsk, hvilket slet ikke passer med nutidens…