Nye regler 23.06.2020 Nye regler for skrivning af speciale på KU FOOD’s kandidatuddannelser Reglerne for speciale-skrivning på KU SCIENCE’s kandidatuddannelser ændres snart, hvilket får…
Prismodtager 15.06.2020 Kommende KU FOOD-professor Serafim Bakalis modtager The Hutchison Medal Serafim Bakalis, som med start den 20. juli 2020 er ansat som professor i mejeriprodukter og…
Bæredygtighed 08.06.2020 Ny bog om, hvordan man kan få grønsager til at smage fantastisk Grønt er titlen på en ny bog af professor Ole G. Mouritsen, Institut for Fødevarevidenskab ved…
tarmflora 01.05.2020 Virus fra afføring hjælper mod fedme og diabetes, tyder ny forskning på Transplantation af afføring bruges i dag til at behandle visse former for antibiotikaresistent…
Fødevarer 21.04.2020 Håndholdt gadget opdager madforgiftning dobbelt så hurtigt og 200 gange billigere Det tager typisk flere døgn eller uger at finde smittekilden til et udbrud af madforgiftning. Men n…
Annas kommentar 15.04.2020 COVID-19, innovation og klimavenlig fødevareforskning Vi er alle berørte af samfundets bestræbelser på at bekæmpe COVID-19, og KU FOOD er naturligvis…
Startup 15.04.2020 Studenter-startup vil tilbyde mikrobryggerierne billig high-end kvalitetskontrol Startup-virksomheden BIRanalyzers (nu Zymoscope, red. marts 2021) er ved at skabe et nyt system for…
professor emeritus 14.04.2020 Mælken er vildt foranderlig – Richard Ipsen bliver professor emeritus Richard Ipsen er professor i mejeri ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet, o…
klimavenlige fødevarer 07.04.2020 Godt nyt for klimaet: Hestebønner kan erstatte soja i fremtiden Glem alt om soja som proteinerstatning. Forskere fra Københavns Universitet har fundet en metode ti…
Tv-serie 06.04.2020 Ny Tv-serie: De unge forskere og maden TV2/Lorry bringer en Tv-serie om 3 unge fødevarestuderende/fødevareforskere fra Institut for…