Planteproteiner 28.06.2021 Video: Få tjek på dine planteproteiner - 3 gode råd Lektor Iben Lykke Petersen underviser i planteproteiner til fødevarer på Institut for…
Ny forskning 28.06.2021 Ny forskning: Bestemte lugte kan forstærke smagsoplevelsen af umami For første gang er det påvist med videnskabelige metoder, at vores oplevelse af smagen af umami…
plantemad 15.06.2021 Plantebaserede fødevarer - en fremtid med uløste udfordringer En erstatning af animalske fødevarer med plantebaserede fødevarer kan bidrage til både bæredygtighe…
BEVILLING 07.06.2021 Forskere vil forvandle rapsproteiner fra foder til fødevarer I Danmark og resten af Europa ser man masser af gule rapsmarker, og det meste af rapsproteinet…
BEVILLING 07.06.2021 Forskere vil skabe helt ny klimavenlig plantebaseret fødevarekategori Et nyt forskningsprojekt, PROFERMENT, drevet fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns…
Fødevareuddannelse 06.06.2021 Interview med Isabella fra bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring Isabella er 21 år og læser på 2. år af bacheloren Fødevarer og ernæring. Da hun begyndte på studiet…
Kostråd 03.05.2021 De grønne kostråd Vi skal spise mere af det grønne, fordi vi kan lide smagen af det, og ikke kun fordi vi ved, at…
Ny forskning 28.04.2021 Bygkerners selvorganisering viser vejen til en ny holistisk tilgang til genetik og planteforædling En gruppe forskere har undersøgt en ny tilgang til planteforædling, der tager hensyn til, at…
Plantebaserede fødevarer 05.03.2021 EU-borgere favner plantebaserede fødevarer En ny rapport viser, at det europæiske marked for plantebaserede fødevarer er vokset med 49 % på…
Fermentering 24.02.2021 Fermentering kan hjælpe os til nye, grønne fødevarer Samfundet kan have stor glæde af fermentering som en af vejene til et mere klimavenligt…