Kostråd 03.05.2021 De grønne kostråd Vi skal spise mere af det grønne, fordi vi kan lide smagen af det, og ikke kun fordi vi ved, at…
Ny forskning 28.04.2021 Bygkerners selvorganisering viser vejen til en ny holistisk tilgang til genetik og planteforædling En gruppe forskere har undersøgt en ny tilgang til planteforædling, der tager hensyn til, at…
Plantebaserede fødevarer 05.03.2021 EU-borgere favner plantebaserede fødevarer En ny rapport viser, at det europæiske marked for plantebaserede fødevarer er vokset med 49 % på…
Fermentering 24.02.2021 Fermentering kan hjælpe os til nye, grønne fødevarer Samfundet kan have stor glæde af fermentering som en af vejene til et mere klimavenligt…
Madspild 24.02.2021 Fødevarestuderende vil mindske madspild ved at fermentere overskudsfrugt og -grønt En meget stor del af vores frugt og grønt ender som madspild, og det vil start-up-virksomheden…
Annas kommentar 24.02.2021 Fermentering bør være en del af den grønne dagsorden https://food.ku.dk/nyheder/nyhedsbrev1/alumnenyhedsbrev/Fødevarevidenskab handler i disse år i høj…
Madspild 08.02.2021 Madspildsforsker: Vi skal lære, at brun frugt ikke er dårlig frugt Når vi ser et æble, der har brune pletter, er vi tilbøjelige til at vælge det fra, fordi vi tror, a…
Tarmvirom 05.02.2021 Forskere vil nedbringe dødeligheden blandt meget for tidligt fødte spædbørn De meget for tidligt fødte spædbørn, som vejer under 1500 gram ved fødslen, har en stærkt forøget…
SMAG 27.01.2021 Nyt studie: Her er drikkevarerne med størst umami-potentiale I et nyt studie undersøger forskere fra Københavns Universitet for første gang nogensinde, hvilke…
De nye kostråd 08.01.2021 KU FOOD undersøger de unges modtagelse af nye kostråd Danmark har fået en række nye kostråd til afløsning af de 10 officielle kostråd, der hidtil har…