23. maj 2025

Ny institutleder på FOOD

Navne

Dr. Colin Ray tiltræder pr. 1. juli 2025 stillingen som ny institutleder på Institut for Fødevarevidenskab (FOOD). Her får han ansvaret for at lede et institut i hastig udvikling og med et højt internationalt niveau.

Colin Ray, institutleder på Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) pr. 1. juli 2025
Colin Ray, institutleder på Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) pr. 1. juli 2025

Når Colin Ray til juli træder ind på Rolighedsvej 26 som ny institutleder, vil det, ifølge hans egne ord, føles som at komme hjem. Selvom rollen som institutleder er ny for ham er kendskabet til FOOD det ikke.

Colin Ray, 51, er allerede et kendt ansigt på instituttet og har siden 2012 haft en tilknytning til FOOD i en eller anden form. Han har blandt andet siddet som sektionsleder for Ingredient & Dairy Technology fra 2014-2017 og har siden 2021 været tilknyttet som ekstern lektor. Colin Ray har en stærk ledelsesprofil, og har, udover FOOD, været flere år i den private fødevaresektor, hvor han har arbejdet for at fremme forskningssamarbejde mellem forskere hos Arla Foods Ingredients og FOOD.

Jeg tror ikke på at opfinde den dybe tallerken igen. Derfor ønsker jeg, at FOOD skal fortsætte med at gøre det, vi allerede gør fremragende: være en internationalt anerkendt institution for forskning og undervisning af højeste kvalitet inden for vores kerneområder.

Colin Ray, kommende institutleder

Styrkelse af forskning og samarbejde

Med sit indgående kendskab til FOOD og mange års erfaring ser Colin Ray frem til at lede et institut, der både har en stærk kerne og er i fuld vækst. Han beskriver instituttet som et sted, hvor forskning og undervisning går hånd i hånd med innovation.

”FOOD rummer forskningstalenter i verdensklasse inden for samtlige af de videnskabelige områder, instituttet beskæftiger sig med. Et godt eksempel på dette er de nylige succeser med at tiltrække midler til plantebaseret forskning, ligesom det langvarige samarbejde med mejerisektoren og aktører inden for biosolutions også vidner om vores styrke,” siger Colin Ray.

Fødevarevidenskab spiller en stadig vigtigere rolle i samfundet, hvor udfordringer som bæredygtighed, sundhed og fødevarekvalitet kræver løbende innovation. Hos FOOD arbejder man aktivt på at finde løsninger, der fremmer både menneskers trivsel og planetens fremtid. Den nye institutleder ser stor værdi i at fortsætte denne udvikling og fremhæver:

”Hver gang vi gør fremskridt inden for fødevarevidenskab, kommer det samfundet til gavn – uanset om det handler om at reducere udledninger, forbedre fødevarekvalitet, sikre adgang til kvalitetsprotein for alle eller opdage nye og spændende fødevareformer og smagsoplevelser,” siger Colin Ray og fortsætter:

”Jeg tror ikke på at opfinde den dybe tallerken igen. Derfor ønsker jeg, at FOOD skal fortsætte med at gøre det, vi allerede gør fremragende: være en internationalt anerkendt institution for forskning og undervisning af højeste kvalitet inden for vores kerneområder. I de første måneder vil jeg fokusere på at lytte og lære, så vi sammen kan fastsætte en fælles vision og retning for FOOD.”

Tid til kapitel to

Dekan på SCIENCE, Bo Jellesmark Thorsen ser frem til det kommende samarbejde, og er ikke i tvivl om, hvorfor Colin Ray er den rigtige til jobbet.

”Colin Ray er en gammel ven af huset, og vi er glade for, at han nu kommer hjem igen. Colin er på mange måder et fantastisk valg for FOOD. Han har under hele sin karriere fastholdt sine forskningsaktiviteter og han har formået at omsætte forskning til innovation igen og igen. Det er et godt match til FOOD, der har store ambitioner for både forskningens kvalitet, innovation og samarbejde med virksomheder og samfund.”

Adspurgt om, hvordan det bliver at vende tilbage til hans tidligere institut, er Colin Ray tydelig i sit svar:

”Jeg glæder mig virkelig meget. Jeg havde en rigtig god tid på FOOD, og nogle gange har jeg ønsket, at jeg aldrig var taget herfra. Så da muligheden bød sig for at stå i spidsen for instituttet – en rolle, jeg betragter som både en stor ære og et stort ansvar – greb jeg chancen. Nu er det tid til kapitel to.”

Colin Ray afløser Anna Haldrup som institutleder. Efter at have stået i spidsen for FOOD i otte år skal Anna Haldrup nu videre til en stilling på Knowledge Hub Zealand, hvor hun skal hjælpe med forskning.

Kontakt

Bo Jellesmark Thorsen
Dekan
Telefon: 35 33 17 00
E-mail: dekan@science.ku.dk 

Andreas Berg Jakobsen
Kommunikationsrådgiver
Telefon: 35 33 31 76
E-mail: abja@adm.ku.dk 

Emner

Læs også