8. november 2022

TV2 Lorry: Ekspert: Sådan kommer vi til at omfavne alternativer til kød

I fremtiden vil vi danskere i højere grad vænne os til at spise mere plantebaseret, vurderer professor ved Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet (KU FOOD) Dennis Sandris Nielsen. I et interview med TV2 Lorry fortæller Dennis Sandris Nielsen, at vores villighed til at købe og tilberede plantebaserede retter vil stige i løbet af de næste 10 år, i takt med at der kommer flere plantebaserede produkter på markedet. "Nu gælder det om for både producenterne og forskerne at få sat fart på udviklingen, så tingene ikke bare smager næsten ligeså godt, men i stedet simpelthen bare smager godt," forklarer han. 

Dennis Sandris Nielsen pointerer dog også de udfordringer, der kan modvirke udviklingen. "Den helt store udfordring er nok, at vi er vanemennesker, og de fleste der står for maden derhjemme har måske fem eller ti retter, de vender tilbage til og kan på rygraden. Og de retter kan være svære at gå væk fra, når man står nede i supermarkedet klokken 17 og skal have maden klar hurtigt," siger han. Der er dog håb forude, ifølge professoren, hvis vi formår at udvikle velsmagende plantebaserede fødevarer, som folk er villige til at udskifte kødet med.

Interviewet med professor Dennis Sandris Nielsen blev også citeret i denne artikel fra fødevarewatch.dk.  

Emner