Mød os til Forskningens Døgn 2025

På Institut for Fødevarevidenskab forsker vi i alt fra kemiske reaktioner og mikrobielle interaktioner til forbrugeradfærd og forarbejdning – alt sammen med udgangspunkt i fødevarer og med en mission om at skabe viden, som gør fødevarerne sundere, sikrere og mere bæredygtige. Til Forskningens Døgn 2025 kan du opleve nogle af de faciliteter, vi bruger i vores forskning og undervisning, og få indblik i nogle af de forskningsområder, vi på instituttet lægger vægt på:
- Du kan besøge vores pilotmejeri og høre om osteprocessens mange facetter, og hvordan små ændringer i processen skaber vidt forskellige oste. Derudover kan du smage vores softice.
- Du kan nørde ølspørgsmål og inspicere al udstyret og selvfølgelig smage løs af vores hjemmebryg, når vores brygmester slår dørene op til vores pilotbryggeri.
- Du kan blive meget klogere på fermenteringens forunderlige verden, fra både en af vores forskere på området samt vores dygtige studerende. Gastronomisk Legestue til vise, hvordan man kan bruge fermenteringens facetter til at skabe forskellige produkter fra enkelte råvarer. Kom og vær med til at smage på forskellige fermenterede produkter.
- Du kan smage på forskellige æblesorter og høre om hvad lagringsforholdene og plukketidspunkt betyder for kvaliteten. Kom og se, smag og lugt sammen vores forskere.
- Du kan høre tre spændende oplæg fra vores forskere om, hvad de arbejder med lige nu. Hvert oplæg varer maksimalt 25 minutter inklusiv tid til spørgsmål:
- Could Microalgae be the Protein Source of Tomorrow?” (NB: på engelsk)
- AI og Data - Den vigtigste ingrediens i fremtidens kogebog
- Planteproteiner – kvalitet, fordøjelighed og hvordan man kan måle det.
Program - onsdag den 23. april
Tilmelding og praktisk
Vi inviterer indenfor onsdag den 23. april 2025 fra kl. 16.30-18.30 på Rolighedsvej 26, stuen, 1958 Frederiksberg C. Ovenstående lokationer vil være tilgængelige for offentligheden. Arrangementet er uden tilmelding, men der vil være et begrænset antal pladser til oplæggene/præsentationerne.