Annas kommentar 24.02.2021 Fermentering bør være en del af den grønne dagsorden https://food.ku.dk/nyheder/nyhedsbrev1/alumnenyhedsbrev/Fødevarevidenskab handler i disse år i høj…
Madspild 08.02.2021 Madspildsforsker: Vi skal lære, at brun frugt ikke er dårlig frugt Når vi ser et æble, der har brune pletter, er vi tilbøjelige til at vælge det fra, fordi vi tror, a…
Tarmvirom 05.02.2021 Forskere vil nedbringe dødeligheden blandt meget for tidligt fødte spædbørn De meget for tidligt fødte spædbørn, som vejer under 1500 gram ved fødslen, har en stærkt forøget…
SMAG 27.01.2021 Nyt studie: Her er drikkevarerne med størst umami-potentiale I et nyt studie undersøger forskere fra Københavns Universitet for første gang nogensinde, hvilke…
De nye kostråd 08.01.2021 KU FOOD undersøger de unges modtagelse af nye kostråd Danmark har fået en række nye kostråd til afløsning af de 10 officielle kostråd, der hidtil har…
fødevarevidenskab 23.12.2020 Danske og kinesiske tunger smager broccoli og chokolade forskelligt Studier fra Københavns Universitet viser, at danskere ikke er lige så gode til at smage bitre smage…
Fremtidens mad 16.12.2020 Børn om mad med insekter: Foretrækker melorme fremfor græshopper Insekter er bæredygtig og klimavenlig mad. Men hvad skal der til for, at vi vil spise det? 148…
Kommentar 14.12.2020 Vi skal yde en kraftanstrengelse for at skabe et dansk styrkeområde inden for plantebaserede fødevarer Det strategiske samarbejde som Landbrug & Fødevarer for nylig indgik med Dansk Vegetarisk Forening…
Fødevareforskning 18.11.2020 Derfor smager østers og champagne så godt sammen Det er ikke kun prisen, der får østers og champagne til at passe så godt sammen. En særlig…
Eldorado 16.11.2020 Økonomi og kvalitet i kommunal madservice Økonomiske beregninger udført af forskere på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på…