23. februar 2022

Mælkeritidende: Ny forskning følger calciums påvirkning af ostningen

Nyt forskningsprojekt på Københavns Universitet skal kortlægge calciums betydning for osteproduktion. Calciumindholdet i mælk kan nemlig have indflydelse på flere dele af ostningsprocessen og for det endelige slutprodukt med indvirkning på osteudbyttet, kvalitet og funktionalitet, herunder strækbarhed og smelteegenskaber. Formålet med projektet er således at forstå hvordan calcium-dynamikker kan kontrolleres under forarbejdningsprocessen for at kunne modulere tekstur og funktionalitet i bl.a. finere oste.

Forskningsprojektet PROCALCIUM skal i samarbejde med Arla Foods skabe større forståelse for denne proces med det formål at optimere hele produktionsprocessen. Projektet, som hører hjemme under Mejeribrugets Forskningsfond, ledes af professor ved KU FOOD Lilia Ahrné. Projektet ventes afsluttet i foråret 2023. Læs mere om projektet på Mælkeritidende.dk.