Vandaktivitet i frosne fødevarer under faseomdannelse
Research output: Contribution to journal › Journal article › Communication
Standard
Vandaktivitet i frosne fødevarer under faseomdannelse. / Skibsted, Leif Horsfelt.
In: Dansk Kemi, Vol. 105, No. 1, 2024, p. 9-11.Research output: Contribution to journal › Journal article › Communication
Harvard
APA
Vancouver
Author
Bibtex
}
RIS
TY - JOUR
T1 - Vandaktivitet i frosne fødevarer under faseomdannelse
AU - Skibsted, Leif Horsfelt
PY - 2024
Y1 - 2024
N2 - Vandaktivitet i frosne fødevarer udtrykkes relativt til vandaktiviteten af underafkølet vand ved samme temperatur og ikke relativt til vandaktiviteten af is, som ellers er vands stabile form. Det leder til et tilsyneladende paradoks for vandaktiviteten under udkrystallisation af is. Begrebet vandaktivitet bliver brugt upræcist i fødevarekemien, men Gibbs faselov hjælper med til at afklare begreberne.
AB - Vandaktivitet i frosne fødevarer udtrykkes relativt til vandaktiviteten af underafkølet vand ved samme temperatur og ikke relativt til vandaktiviteten af is, som ellers er vands stabile form. Det leder til et tilsyneladende paradoks for vandaktiviteten under udkrystallisation af is. Begrebet vandaktivitet bliver brugt upræcist i fødevarekemien, men Gibbs faselov hjælper med til at afklare begreberne.
M3 - Tidsskriftartikel
VL - 105
SP - 9
EP - 11
JO - Dansk Kemi
JF - Dansk Kemi
SN - 0011-6335
IS - 1
ER -
ID: 382987630