Vandaktivitet i frosne fødevarer under faseomdannelse

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Standard

Vandaktivitet i frosne fødevarer under faseomdannelse. / Skibsted, Leif Horsfelt.

In: Dansk Kemi, Vol. 105, No. 1, 2024, p. 9-11.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Harvard

Skibsted, LH 2024, 'Vandaktivitet i frosne fødevarer under faseomdannelse', Dansk Kemi, vol. 105, no. 1, pp. 9-11. <https://www.kemifokus.dk/wp-content/uploads/sites/7/DAK1-2024-s9-11.pdf>

APA

Skibsted, L. H. (2024). Vandaktivitet i frosne fødevarer under faseomdannelse. Dansk Kemi, 105(1), 9-11. https://www.kemifokus.dk/wp-content/uploads/sites/7/DAK1-2024-s9-11.pdf

Vancouver

Skibsted LH. Vandaktivitet i frosne fødevarer under faseomdannelse. Dansk Kemi. 2024;105(1):9-11.

Author

Skibsted, Leif Horsfelt. / Vandaktivitet i frosne fødevarer under faseomdannelse. In: Dansk Kemi. 2024 ; Vol. 105, No. 1. pp. 9-11.

Bibtex

@article{1b7c8521bcdc432cbd8bdddcc5c195e7,
title = "Vandaktivitet i frosne f{\o}devarer under faseomdannelse",
abstract = "Vandaktivitet i frosne f{\o}devarer udtrykkes relativt til vandaktiviteten af underafk{\o}let vand ved samme temperatur og ikke relativt til vandaktiviteten af is, som ellers er vands stabile form. Det leder til et tilsyneladende paradoks for vandaktiviteten under udkrystallisation af is. Begrebet vandaktivitet bliver brugt upr{\ae}cist i f{\o}devarekemien, men Gibbs faselov hj{\ae}lper med til at afklare begreberne.",
author = "Skibsted, {Leif Horsfelt}",
year = "2024",
language = "Dansk",
volume = "105",
pages = "9--11",
journal = "Dansk Kemi",
issn = "0011-6335",
publisher = "TechMedia A/S",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Vandaktivitet i frosne fødevarer under faseomdannelse

AU - Skibsted, Leif Horsfelt

PY - 2024

Y1 - 2024

N2 - Vandaktivitet i frosne fødevarer udtrykkes relativt til vandaktiviteten af underafkølet vand ved samme temperatur og ikke relativt til vandaktiviteten af is, som ellers er vands stabile form. Det leder til et tilsyneladende paradoks for vandaktiviteten under udkrystallisation af is. Begrebet vandaktivitet bliver brugt upræcist i fødevarekemien, men Gibbs faselov hjælper med til at afklare begreberne.

AB - Vandaktivitet i frosne fødevarer udtrykkes relativt til vandaktiviteten af underafkølet vand ved samme temperatur og ikke relativt til vandaktiviteten af is, som ellers er vands stabile form. Det leder til et tilsyneladende paradoks for vandaktiviteten under udkrystallisation af is. Begrebet vandaktivitet bliver brugt upræcist i fødevarekemien, men Gibbs faselov hjælper med til at afklare begreberne.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 105

SP - 9

EP - 11

JO - Dansk Kemi

JF - Dansk Kemi

SN - 0011-6335

IS - 1

ER -

ID: 382987630