Alternativ varmebehandling ved LSI
Research output: Contribution to journal › Journal article
Valleproteiner benyttes som ingrediens i mange fødevarer pga. deres funktionelle egenskaber fx evnen til at binde vand og skabe struktur. Varmebehandling kan medføre denaturering af valleproteiner og ved ostefremstilling er det negativt med for meget valleprotein i ostemassen, mens en høj mikrobiologisk sikkerhed er et ufravigeligt krav. Samtidig medrører høj varmehandling ofte at mælkens enzymer inaktiveres. Hypotesen for projektet er, at den korte holdetid ved LSI behandling gør varmehandlingen mere skånsom over for mælkens proteiner og enzymer end traditionel varmebehandling med indirekte opvarming, samtidig med at den sikrer en høj mikrobiologisk sikkerhed.
Original language | Danish |
---|---|
Journal | Maelkeritidende |
Volume | 124 |
Issue number | 22 |
Pages (from-to) | 10-11 |
Number of pages | 2 |
ISSN | 0024-9645 |
Publication status | Published - 2011 |
ID: 35232626