Alternativ varmebehandling ved LSI

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Jonatan Ahrens Dickow, Martin Thorup Nielsen, Mogens Jakobsen, Marianne Hammershøj

Valleproteiner benyttes som ingrediens i mange fødevarer pga. deres funktionelle egenskaber fx evnen til at binde vand og skabe struktur. Varmebehandling kan medføre denaturering af valleproteiner og ved ostefremstilling er det negativt med for meget valleprotein i ostemassen, mens en høj mikrobiologisk sikkerhed er et ufravigeligt krav. Samtidig medrører høj varmehandling ofte at mælkens enzymer inaktiveres. Hypotesen for projektet er, at den korte holdetid ved LSI behandling gør varmehandlingen mere skånsom over for mælkens proteiner og enzymer end traditionel varmebehandling med indirekte opvarming, samtidig med at den sikrer en høj mikrobiologisk sikkerhed.
Original languageDanish
JournalMaelkeritidende
Volume124
Issue number22
Pages (from-to)10-11
Number of pages2
ISSN0024-9645
Publication statusPublished - 2011

ID: 35232626