Alternativ varmebehandling ved LSI

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Standard

Alternativ varmebehandling ved LSI. / Dickow, Jonatan Ahrens; Nielsen, Martin Thorup; Jakobsen, Mogens; Hammershøj, Marianne.

In: Maelkeritidende, Vol. 124, No. 22, 2011, p. 10-11.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Harvard

Dickow, JA, Nielsen, MT, Jakobsen, M & Hammershøj, M 2011, 'Alternativ varmebehandling ved LSI', Maelkeritidende, vol. 124, no. 22, pp. 10-11.

APA

Dickow, J. A., Nielsen, M. T., Jakobsen, M., & Hammershøj, M. (2011). Alternativ varmebehandling ved LSI. Maelkeritidende, 124(22), 10-11.

Vancouver

Dickow JA, Nielsen MT, Jakobsen M, Hammershøj M. Alternativ varmebehandling ved LSI. Maelkeritidende. 2011;124(22):10-11.

Author

Dickow, Jonatan Ahrens ; Nielsen, Martin Thorup ; Jakobsen, Mogens ; Hammershøj, Marianne. / Alternativ varmebehandling ved LSI. In: Maelkeritidende. 2011 ; Vol. 124, No. 22. pp. 10-11.

Bibtex

@article{8ac70ca6af8a425db55d746b4eace928,
title = "Alternativ varmebehandling ved LSI",
abstract = "Valleproteiner benyttes som ingrediens i mange f{\o}devarer pga. deres funktionelle egenskaber fx evnen til at binde vand og skabe struktur. Varmebehandling kan medf{\o}re denaturering af valleproteiner og ved ostefremstilling er det negativt med for meget valleprotein i ostemassen, mens en h{\o}j mikrobiologisk sikkerhed er et ufravigeligt krav. Samtidig medr{\o}rer h{\o}j varmehandling ofte at m{\ae}lkens enzymer inaktiveres. Hypotesen for projektet er, at den korte holdetid ved LSI behandling g{\o}r varmehandlingen mere sk{\aa}nsom over for m{\ae}lkens proteiner og enzymer end traditionel varmebehandling med indirekte opvarming, samtidig med at den sikrer en h{\o}j mikrobiologisk sikkerhed.",
author = "Dickow, {Jonatan Ahrens} and Nielsen, {Martin Thorup} and Mogens Jakobsen and Marianne Hammersh{\o}j",
year = "2011",
language = "Dansk",
volume = "124",
pages = "10--11",
journal = "Maelkeritidende",
issn = "0024-9645",
number = "22",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Alternativ varmebehandling ved LSI

AU - Dickow, Jonatan Ahrens

AU - Nielsen, Martin Thorup

AU - Jakobsen, Mogens

AU - Hammershøj, Marianne

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Valleproteiner benyttes som ingrediens i mange fødevarer pga. deres funktionelle egenskaber fx evnen til at binde vand og skabe struktur. Varmebehandling kan medføre denaturering af valleproteiner og ved ostefremstilling er det negativt med for meget valleprotein i ostemassen, mens en høj mikrobiologisk sikkerhed er et ufravigeligt krav. Samtidig medrører høj varmehandling ofte at mælkens enzymer inaktiveres. Hypotesen for projektet er, at den korte holdetid ved LSI behandling gør varmehandlingen mere skånsom over for mælkens proteiner og enzymer end traditionel varmebehandling med indirekte opvarming, samtidig med at den sikrer en høj mikrobiologisk sikkerhed.

AB - Valleproteiner benyttes som ingrediens i mange fødevarer pga. deres funktionelle egenskaber fx evnen til at binde vand og skabe struktur. Varmebehandling kan medføre denaturering af valleproteiner og ved ostefremstilling er det negativt med for meget valleprotein i ostemassen, mens en høj mikrobiologisk sikkerhed er et ufravigeligt krav. Samtidig medrører høj varmehandling ofte at mælkens enzymer inaktiveres. Hypotesen for projektet er, at den korte holdetid ved LSI behandling gør varmehandlingen mere skånsom over for mælkens proteiner og enzymer end traditionel varmebehandling med indirekte opvarming, samtidig med at den sikrer en høj mikrobiologisk sikkerhed.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 124

SP - 10

EP - 11

JO - Maelkeritidende

JF - Maelkeritidende

SN - 0024-9645

IS - 22

ER -

ID: 35232626