Probiotika

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Standard

Probiotika. / Jakobsen, Mogens; Michaelsen, Kim F.; Frøkiær, Hanne; Vogensen, Finn Kvist; Larsen, Nadejda Nikolajevna; Gøbel, Rikke Juul.

In: Maelkeritidende, Vol. 123, No. 9, 2010, p. 10-12.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Harvard

Jakobsen, M, Michaelsen, KF, Frøkiær, H, Vogensen, FK, Larsen, NN & Gøbel, RJ 2010, 'Probiotika', Maelkeritidende, vol. 123, no. 9, pp. 10-12.

APA

Jakobsen, M., Michaelsen, K. F., Frøkiær, H., Vogensen, F. K., Larsen, N. N., & Gøbel, R. J. (2010). Probiotika. Maelkeritidende, 123(9), 10-12.

Vancouver

Jakobsen M, Michaelsen KF, Frøkiær H, Vogensen FK, Larsen NN, Gøbel RJ. Probiotika. Maelkeritidende. 2010;123(9):10-12.

Author

Jakobsen, Mogens ; Michaelsen, Kim F. ; Frøkiær, Hanne ; Vogensen, Finn Kvist ; Larsen, Nadejda Nikolajevna ; Gøbel, Rikke Juul. / Probiotika. In: Maelkeritidende. 2010 ; Vol. 123, No. 9. pp. 10-12.

Bibtex

@article{c8b2ee305da911df928f000ea68e967b,
title = "Probiotika",
abstract = "Probiotiske bakteriers stimulering af tarmslimhindens forsvarsmekanismer og det cellul{\ae}re immunsystemet samt ganvlige indvirkning p{\aa} sp{\ae}db{\o}rns immunstatus og sundhed. Afslutningsrapport for projektet st{\o}ttet af Mejeribrugets Forskingsfond. Der blev p{\aa}vist markante og modsatrettede forskelle i laktobaciller og bifidobakteriers evne ti lat undertrykke og stimulere immunologiske reaktioner i cellemodeller. De anvendte kulturer varierede desuden i en r{\ae}kke andre egenskaber og s{\aa}danne forskelle b{\o}r tages i betragtning ved udv{\ae}lgelse af kulturer i mejeriindustrien. En laktobacil og en bifidobakterie blev udvalgt til et interventionsstudie for b{\o}rn med atopisk dermatitis, ogs{\aa} kendt som b{\o}rneeksem. Der blev ikke p{\aa}vist en overordnet sundhedsfremmende effekt af de to probiotiske stammer. Der blev heller ikke observeret en signifikant p{\aa}virknng af b{\o}rnenes immunstatus og sammens{\ae}tningen af bakteriepopulationen i tarmen. Et overraskende udfald som forst{\ae}rker {\o}nsket om flere fors{\o}g med mennesker.",
author = "Mogens Jakobsen and Michaelsen, {Kim F.} and Hanne Fr{\o}ki{\ae}r and Vogensen, {Finn Kvist} and Larsen, {Nadejda Nikolajevna} and G{\o}bel, {Rikke Juul}",
year = "2010",
language = "Dansk",
volume = "123",
pages = "10--12",
journal = "Maelkeritidende",
issn = "0024-9645",
number = "9",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Probiotika

AU - Jakobsen, Mogens

AU - Michaelsen, Kim F.

AU - Frøkiær, Hanne

AU - Vogensen, Finn Kvist

AU - Larsen, Nadejda Nikolajevna

AU - Gøbel, Rikke Juul

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Probiotiske bakteriers stimulering af tarmslimhindens forsvarsmekanismer og det cellulære immunsystemet samt ganvlige indvirkning på spædbørns immunstatus og sundhed. Afslutningsrapport for projektet støttet af Mejeribrugets Forskingsfond. Der blev påvist markante og modsatrettede forskelle i laktobaciller og bifidobakteriers evne ti lat undertrykke og stimulere immunologiske reaktioner i cellemodeller. De anvendte kulturer varierede desuden i en række andre egenskaber og sådanne forskelle bør tages i betragtning ved udvælgelse af kulturer i mejeriindustrien. En laktobacil og en bifidobakterie blev udvalgt til et interventionsstudie for børn med atopisk dermatitis, også kendt som børneeksem. Der blev ikke påvist en overordnet sundhedsfremmende effekt af de to probiotiske stammer. Der blev heller ikke observeret en signifikant påvirknng af børnenes immunstatus og sammensætningen af bakteriepopulationen i tarmen. Et overraskende udfald som forstærker ønsket om flere forsøg med mennesker.

AB - Probiotiske bakteriers stimulering af tarmslimhindens forsvarsmekanismer og det cellulære immunsystemet samt ganvlige indvirkning på spædbørns immunstatus og sundhed. Afslutningsrapport for projektet støttet af Mejeribrugets Forskingsfond. Der blev påvist markante og modsatrettede forskelle i laktobaciller og bifidobakteriers evne ti lat undertrykke og stimulere immunologiske reaktioner i cellemodeller. De anvendte kulturer varierede desuden i en række andre egenskaber og sådanne forskelle bør tages i betragtning ved udvælgelse af kulturer i mejeriindustrien. En laktobacil og en bifidobakterie blev udvalgt til et interventionsstudie for børn med atopisk dermatitis, også kendt som børneeksem. Der blev ikke påvist en overordnet sundhedsfremmende effekt af de to probiotiske stammer. Der blev heller ikke observeret en signifikant påvirknng af børnenes immunstatus og sammensætningen af bakteriepopulationen i tarmen. Et overraskende udfald som forstærker ønsket om flere forsøg med mennesker.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 123

SP - 10

EP - 12

JO - Maelkeritidende

JF - Maelkeritidende

SN - 0024-9645

IS - 9

ER -

ID: 19710184