Erstatning til forbigået tilbudsgiver: En analyse af tendenser i praksis med udgangspunkt i Eksponent-sagen

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Standard

Erstatning til forbigået tilbudsgiver : En analyse af tendenser i praksis med udgangspunkt i Eksponent-sagen. / Bogetoft, Rasmus Arler; Nielsen, Rasmus Horskjær.

In: Juristen, No. 4/5, 2022, p. 162-173.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Harvard

Bogetoft, RA & Nielsen, RH 2022, 'Erstatning til forbigået tilbudsgiver: En analyse af tendenser i praksis med udgangspunkt i Eksponent-sagen', Juristen, no. 4/5, pp. 162-173.

APA

Bogetoft, R. A., & Nielsen, R. H. (2022). Erstatning til forbigået tilbudsgiver: En analyse af tendenser i praksis med udgangspunkt i Eksponent-sagen. Juristen, (4/5), 162-173.

Vancouver

Bogetoft RA, Nielsen RH. Erstatning til forbigået tilbudsgiver: En analyse af tendenser i praksis med udgangspunkt i Eksponent-sagen. Juristen. 2022;(4/5):162-173.

Author

Bogetoft, Rasmus Arler ; Nielsen, Rasmus Horskjær. / Erstatning til forbigået tilbudsgiver : En analyse af tendenser i praksis med udgangspunkt i Eksponent-sagen. In: Juristen. 2022 ; No. 4/5. pp. 162-173.

Bibtex

@article{b612c414c86244f795831472ff51af3e,
title = "Erstatning til forbig{\aa}et tilbudsgiver: En analyse af tendenser i praksis med udgangspunkt i Eksponent-sagen",
abstract = "Tilbudsgivers adgang til erstatning er en central del af retsh{\aa}ndh{\ae}velsen ved ordregivers brud p{\aa} udbudsloven. Mens der er en relativt omfattende praksis og teori om, hvorn{\aa}r tilbudsgiver kan f{\aa} erstatning, er der en begr{\ae}nset forst{\aa}else for, hvordan erstatningen kan udm{\aa}les. Med udgangspunkt i Eksponent-sagen bruger vi en relativt simpel kontrafaktisk analyse til at belyse nogle centrale tendenser i praksis, navnlig hvor erstatningen udm{\aa}les med udgangspunkt i den forbig{\aa}ede tilbudsgivers d{\ae}kningsbidrag, og hvor denne erstatning neds{\ae}ttes med henvisning til tilbudsgivers kapacitetsomkostninger. Vi viser, at en formularisk brug af d{\ae}kningsbidraget dels underkompenserer, dels overkompenserer skadelidte, og at mere grundige overvejelser om tilbudsgivers kapacitetsomkostninger kan v{\ae}re l{\o}sningen p{\aa} dette problem.",
keywords = "Det Juridiske Fakultet, Erstatning, Erstatningsudm{\aa}ling, Kontrafaktisk analyse",
author = "Bogetoft, {Rasmus Arler} and Nielsen, {Rasmus Horskj{\ae}r}",
year = "2022",
language = "Dansk",
pages = "162--173",
journal = "Juristen",
issn = "0107-699X",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "4/5",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Erstatning til forbigået tilbudsgiver

T2 - En analyse af tendenser i praksis med udgangspunkt i Eksponent-sagen

AU - Bogetoft, Rasmus Arler

AU - Nielsen, Rasmus Horskjær

PY - 2022

Y1 - 2022

N2 - Tilbudsgivers adgang til erstatning er en central del af retshåndhævelsen ved ordregivers brud på udbudsloven. Mens der er en relativt omfattende praksis og teori om, hvornår tilbudsgiver kan få erstatning, er der en begrænset forståelse for, hvordan erstatningen kan udmåles. Med udgangspunkt i Eksponent-sagen bruger vi en relativt simpel kontrafaktisk analyse til at belyse nogle centrale tendenser i praksis, navnlig hvor erstatningen udmåles med udgangspunkt i den forbigåede tilbudsgivers dækningsbidrag, og hvor denne erstatning nedsættes med henvisning til tilbudsgivers kapacitetsomkostninger. Vi viser, at en formularisk brug af dækningsbidraget dels underkompenserer, dels overkompenserer skadelidte, og at mere grundige overvejelser om tilbudsgivers kapacitetsomkostninger kan være løsningen på dette problem.

AB - Tilbudsgivers adgang til erstatning er en central del af retshåndhævelsen ved ordregivers brud på udbudsloven. Mens der er en relativt omfattende praksis og teori om, hvornår tilbudsgiver kan få erstatning, er der en begrænset forståelse for, hvordan erstatningen kan udmåles. Med udgangspunkt i Eksponent-sagen bruger vi en relativt simpel kontrafaktisk analyse til at belyse nogle centrale tendenser i praksis, navnlig hvor erstatningen udmåles med udgangspunkt i den forbigåede tilbudsgivers dækningsbidrag, og hvor denne erstatning nedsættes med henvisning til tilbudsgivers kapacitetsomkostninger. Vi viser, at en formularisk brug af dækningsbidraget dels underkompenserer, dels overkompenserer skadelidte, og at mere grundige overvejelser om tilbudsgivers kapacitetsomkostninger kan være løsningen på dette problem.

KW - Det Juridiske Fakultet

KW - Erstatning

KW - Erstatningsudmåling

KW - Kontrafaktisk analyse

UR - https://www.djoef-forlag.dk/services/juristen/

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 162

EP - 173

JO - Juristen

JF - Juristen

SN - 0107-699X

IS - 4/5

ER -

ID: 319486424