En rigtig sund salami

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Standard

En rigtig sund salami. / Thostrup, Lykke.

In: BioInfo Nyt, 2005, p. 1-5.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Harvard

Thostrup, L 2005, 'En rigtig sund salami', BioInfo Nyt, pp. 1-5. <http://www.bioinfo.kvl.dk/artikler/enrigtigsundsalami.aspx>

APA

Thostrup, L. (2005). En rigtig sund salami. BioInfo Nyt, 1-5. http://www.bioinfo.kvl.dk/artikler/enrigtigsundsalami.aspx

Vancouver

Thostrup L. En rigtig sund salami. BioInfo Nyt. 2005;1-5.

Author

Thostrup, Lykke. / En rigtig sund salami. In: BioInfo Nyt. 2005 ; pp. 1-5.

Bibtex

@article{2ba768c0a1bf11ddb6ae000ea68e967b,
title = "En rigtig sund salami",
abstract = "Om spegep{\o}lsen p{\aa} din rugbr{\o}d er sund, drejer sig i fremtiden m{\aa}ske ikke kun om fedtprocenter, k{\o}dindhold og tils{\ae}tningsstoffer. P{\aa} Landbo¬h{\o}jskolen unders{\o}ger to forskere, om de ved hj{\ae}lp af m{\ae}lkesyrebakterier kan g{\o}re spegep{\o}lsen s{\aa} sund, at den ligefrem forbedrer vores helbred. Det er functional foods, det handler om. Functional foods er nemlig ikke kun vingummier med vitaminer i. Det kan ogs{\aa} v{\ae}re det, at man erstat¬ter de m{\ae}lkesyrebakterier, man i forvejen bruger under fremstillingen af spegep{\o}lsen med nogle, der har samme gavnlige effekt for mavetarm¬kanalen som for eksempel yoghurt og Cultura har. Det er netop hvad lektor Birgitte Budde og ph.d.-studerende Trine Dan{\o} Klingberg fra Institut for F{\o}devarevidenskab arbejder med. Det f{\ae}rdige produkt skulle gerne ende med at blive en spegep{\o}lse, som forbedrer vores helbred ved blandt andet at forst{\ae}rke kroppens forsvar mod sygdomsfremkaldende bakterier. Udgivelsesdato: Oktober",
keywords = "Det tidligere LIFE, Ern{\ae}ring, kost, functional foods, funktionelle f{\o}devarer, probiotika, m{\ae}lkesyrebakterier, k{\o}d, k{\o}dprodukter, tarmflora, sygdomsforebyggelse",
author = "Lykke Thostrup",
year = "2005",
language = "Dansk",
pages = "1--5",
journal = "BioInfo Nyt",
publisher = "KVL",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - En rigtig sund salami

AU - Thostrup, Lykke

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Om spegepølsen på din rugbrød er sund, drejer sig i fremtiden måske ikke kun om fedtprocenter, kødindhold og tilsætningsstoffer. På Landbo¬højskolen undersøger to forskere, om de ved hjælp af mælkesyrebakterier kan gøre spegepølsen så sund, at den ligefrem forbedrer vores helbred. Det er functional foods, det handler om. Functional foods er nemlig ikke kun vingummier med vitaminer i. Det kan også være det, at man erstat¬ter de mælkesyrebakterier, man i forvejen bruger under fremstillingen af spegepølsen med nogle, der har samme gavnlige effekt for mavetarm¬kanalen som for eksempel yoghurt og Cultura har. Det er netop hvad lektor Birgitte Budde og ph.d.-studerende Trine Danø Klingberg fra Institut for Fødevarevidenskab arbejder med. Det færdige produkt skulle gerne ende med at blive en spegepølse, som forbedrer vores helbred ved blandt andet at forstærke kroppens forsvar mod sygdomsfremkaldende bakterier. Udgivelsesdato: Oktober

AB - Om spegepølsen på din rugbrød er sund, drejer sig i fremtiden måske ikke kun om fedtprocenter, kødindhold og tilsætningsstoffer. På Landbo¬højskolen undersøger to forskere, om de ved hjælp af mælkesyrebakterier kan gøre spegepølsen så sund, at den ligefrem forbedrer vores helbred. Det er functional foods, det handler om. Functional foods er nemlig ikke kun vingummier med vitaminer i. Det kan også være det, at man erstat¬ter de mælkesyrebakterier, man i forvejen bruger under fremstillingen af spegepølsen med nogle, der har samme gavnlige effekt for mavetarm¬kanalen som for eksempel yoghurt og Cultura har. Det er netop hvad lektor Birgitte Budde og ph.d.-studerende Trine Danø Klingberg fra Institut for Fødevarevidenskab arbejder med. Det færdige produkt skulle gerne ende med at blive en spegepølse, som forbedrer vores helbred ved blandt andet at forstærke kroppens forsvar mod sygdomsfremkaldende bakterier. Udgivelsesdato: Oktober

KW - Det tidligere LIFE

KW - Ernæring, kost, functional foods, funktionelle fødevarer, probiotika, mælkesyrebakterier, kød, kødprodukter, tarmflora, sygdomsforebyggelse

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 1

EP - 5

JO - BioInfo Nyt

JF - BioInfo Nyt

ER -

ID: 7973871