Mogens Larsen Andersen

Mogens Larsen Andersen

Professor

Medlem af:

    Forskningsområder

    Fysisk og kemisk stabilitet af fødevarer med fokus på mekanistisk forståelse af oxidative ændringer såsom lipid- og proteinoxidation. Undersøgelser af antioxidanter og prooxidanters virknings­mekanismer i fødevarer og modelsystemer. Forståelse af komplekse antioxidantmekanismer i forbindelse med beskyttelse af oxidationsfølsomme ingredienser og vitaminer i fødevarer. ESR-spektroskopiske undersøgelser af radikaler som reaktive intermediater i oxidative processer, og som prober til undersøgelse af molekylær mobilitet af komponenter i fødevarer, herunder mikroviskositet og faseomdannelsers indflydelse på oxidationsreaktioner. Udvikling af ESR-baserede metoder til evaluering af fødevaresystemers oxidative stabilitet og holdbarhed. Detaljerede undersøgelser af radikalprocesser i forhold til holdbarhed af øl, vin og andre drikkevarer.

     

    Aktuelle undervisningsområder

    Kursusansvarlig: Kurset "Fødevarekemi". Ph. D.-kurset "ESR spectroscopy in food research".

    Øvrig undervisning: Kurserne ”Molecular Food Science”, ”Beverage Technology”, ”Brewing 1” og ”Brewing 2” .

    ID: 4237838