Ansatte – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

FOOD > Ansatte

Bhaskar Mitra

Bhaskar Mitra

Ph.d. stipendiat

  • Design and Consumer Behavior

    Rolighedsvej 26, 1958 Frederiksberg C, Højhus 73, Bygning: 73-4-T455

    Telefon: +45 35 33 76 14Mobil: +45 71 53 83 86
  • Mejeri, kød og planteproduktteknologi

    Rolighedsvej 26, 1958 Frederiksberg C, Højhus 73, Bygning: 73-4-T455

    Telefon: +45 35 33 76 14Mobil: +45 71 53 83 86

Medlem af:

    Som fødevareforsker, har jeg en stor passion og lyst til at udvikle et indblik i forarbejdede og tilberedte kødprodukter, at forstå kemien inden i kødet og at spore biomarkører for proteinoxidation, der opstår, når fødevareprodukter er udenfor emballage. Mit fokus er at forstå, hvordan tilberedning påvirker proteinnetværket, og hvordan disse proteininteraktioner har betydning for fordøjelse af kødet i det menneskelige tarmsystemet, ved at efterligne denne gennem in-vitro modeller. Jeg har også en dyb bekymring for fødevareforarbejdningsprocesser og betydelig brug af analysemetoder til at være i stand til at karakterisere denatureringsmønstrer og aggregering af proteiner. 

    Primære forskningsområder

    • Forarbejdning af kød.
    • Ændringer i protein.
    • Maillard-reaktioner.
    • Aminosyreanalyse.
    • Proteinoxidation, aggregering og denaturering.
    • In-vitro fordøjelighedsstudier.
    • Tilberedning og kulinariske teknikker.
    • Fødevarespektroskopi & fødevarekemi.
    • Multivariant dataanalyse, statistik.

    Aktuel forskning

    • At demonstrere strukturen af proteiner i kød, når det udsættes for diverse metoder i madlavning
    • Sporingsmarkører for den Maillard-reaktion som forekommer i kødet. 

    Projekt: Effect of processing conditions on bioavailability and nutritional quality of Pork Proteins.

    Vejleder: Jorge Ruiz Carrascal, professor (MSO), DMP, Institut for Fødevarevidenskab.

     

    Undervisnings- og vejledningsområder

    • Skal være kursusansvarlig for masterkurset ‘Meat Technology and Packaging’, Københavns Universitet. 

    ID: 123639442