02. maj 2018

Beverage Day nærmer sig!

Annas kommentar

FOOD inviterer til Beverage Day, og vi glæder os til at præsentere jer for vores forskning og til at udveksle synspunkter og ideer om forskning og innovation i fødevare- og beverage-industrierne. Derudover opgraderer vi i øjeblikket vores fødevareteknologiske platform, hvilket også giver nye muligheder for samarbejder med vores partnere inden for både uddannelse og forskning.

Leder af Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet, Anna Haldrup

Du kan via link i dette nyhedsbrev tilmelde dig Beverage Day, og vi håber på at se rigtig mange af jer den 1. juni, hvor Beverage Day løber af stablen på Københavns Universitets Frederiksberg Campus.

Dagen er sammen med indkøb af et nyt forskningsbryggeri et udtryk for, at drikkevarer er et vigtigt fokusområde her på FOOD.

Mens bryggeriet står klar i begyndelsen af 2019, får vi allerede denne sommer et modul med 8 fermentorer/gæringstanke, som kan bruges til at producere drikkevarer, der skal fermenteres, fra øl og vin til cider, kombucha og juice.

Vi står samtidig overfor en opgradering af vores forskningsmejeri, så vores fødevareteknologiske platform bliver stærkt forbedret.

På baggrund af disse udvidelser har vi ansat pilot plant manager, Sylvain Barjon, der får det tekniske ansvar for vores bryggeri og forskningsmejeri og kommer til at samarbejde med vores partnere i fødevare- og drikkevareindustrierne.

Tættere kobling af fødevare- og sundhedsvidenskab

I dette nyhedsbrev beskriver vi også spændende forskning, der måske på sigt kan være med til at bekæmpe antibiotikaresistens ved at bekæmpe sygdom med virus (bakteriofager) i stedet for bredspektret antibiotika. Forskningen er udført på en model af tyndtarmen, som er designet og bygget her på instituttet. Denne forskning er et eksempel på, hvordan vi kobler vores grundlæggende viden om mikrobiologi og fødevaresikkerhed med sygdomsforebyggelse og – i dette tilfælde – endda behandling. Det er en udvikling, vi kommer til at se mere af i de kommende år, og befolkningssundheden er et område, hvor fødevarevidenskaben har rigtig meget at bidrage med.

God læselyst

Anna Haldrup

Leder af Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet