FOOD's alumne nyhedsbrev

JUNI/JULI 2018

SOME OF THE ARTICLES IN THIS NEWSLETTER CAN ALSO BE FOUND ON THE ENGLISH FOOD HOMEPAGE

KU og DTU gøder jorden for mere samarbejde om fødevareforskning

Hvem kan hvad, når det gælder forskningen i maden? Det kan være svært at finde rundt i. Derfor har tre institutter på Københavns Universitet i samarbejde med DTU Fødevareinstituttet taget initiativ til en afklaring af, hvilke excellente fødevarevidenskabelige forskningskompetencer, Københavns Universitet og DTU til sammen råder over. Resultatet er en kortlægning af de kompetencer på universiteterne, der skal til for at opfylde fødevareklyngens fælles strategi, der udkom i 2017, og som beskriver en række forskningsbaserede løsninger til global, bæredygtig fødevareproduktion.

Læs artiklen og download rapporten...


Annas Kommentar:

Evaluering placerer FOOD-forskning i europæisk top

KU FOOD har netop fået evalueret forskningsindsatsen af et hold internationale forskere, der bedømmer instituttet til at være blandt de bedste i Europa....


Cathrine Østerberg vil forføre vietnameserne med kvalitets-is

I 2015 blev hun kandidat i Fødevareinnovation og sundhed - nu  står hun i spidsen for Østerberg Ice Cream med isbutikker i både København og Vietnam.

Læs alumne-interview med Cathrine, der laver is i Ho Chi Minh City ...

VIDEO: Ølbrygning er ikke kun for Nørrebros hipstere

På Københavns Universitet er ølvidenskab i højsædet. Og KU FOOD samarbejder med Den Skandinaviske Bryggerhøjskole om uddannelsen til brygmester.

Se kort intro-video (0:53 minutter)...Forskningsprojektet ELDORADO var vært for temadag om mad til ældre

ELDORADO-projektet, der handler om at forebygge underernæring hos ældre i eget hjem ved at optimere madservice, holdt temadag sammen med en række stakeholdere. Målet var at dele viden og erfaring.

Læs mere om temadagen, der foregik i Københavns Madhus...

Kokkens nye rolle - fra entreprenør og entertainer til forsker og debattør

Symposiet Gastro-Science-Chef 2018 på Institut for Fødevarevidenskab illustrerede hvad der sker, når kokken bliver videnskabsmand – og videnskabsmanden kok.

Læs mere om symposiet og om, hvad gastrofysikken går ud på...Beverage Day samlede drikkevarefolk til inspiration i væskens tegn

For at styrke udviklingen i drikkevareindustrien og dele viden mellem erhverv og videnskab blev den første ”Beverage Day” afholdt på Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) ved Københavns Universitet i en hede, der fik kildevandet til at glide ned i en fart.

Læs mere om dagen...

Mød bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring på Facebook

Kender du en uddannelsessøgende, som er interesseret i mad og naturvidenskab? Bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring har en Facebook-side, hvor man kan blive klogere på uddannelsen og følge med i studielivet.

Ansøgningsfristen er 5. juli...


Du modtager dette nyhedsbrev fra Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Journalist Lene Hundborg Koss, lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 27. juni 2018