FOOD's alumne nyhedsbrev

MAJ 2018

SOME OF THE ARTICLES IN THIS NEWSLETTER CAN ALSO BE FOUND ON THE ENGLISH FOOD HOMEPAGE

Kom til Beverage Day på Københanvs Universitet den 1. juni

I disse år sker der en enorm udvikling i drikkevareindustrien, hvor både små og store virksomheder har fokus på udvikling af produkter med nye egenskaber, og der eksperimenteres på livet løs med fx smage, gærtyper, lokale råvarer og brygmetoder. Eksperimenterne kalder på samspil med den nyeste fødevarevidenskabelige forskning og ikke mindst samarbejder mellem drikkevareindustrien og forskere. Derfor inviterer Institut for Fødevarevidenskab, Bryggeriforeningen, Den Skandinaviske Bryggerhøjskole og FoodNetwork til Beverage Day den 1. juni 2018 på Københavns Universitet.

Tilmelding og program for Beverage Day...


Annas Kommentar

Beverage Day nærmer sig!

Leder af FOOD, Anna Haldrup:

Vi inviterer til Beverage Day og glæder os til at præsentere jer for vores forskning og til at udveksle synspunkter og ideer om forskning og innovation i fødevare- og beverage-industrierne....


Forskere ”snigmyrder” sygdomsfremkaldende bakterier i tyndtarmen med cocktail af vira”

Det er lykkedes forskere fra FOOD målrettet at dræbe sygdomsfremkalende E. coli-bakterier med en cocktail af vira i en model af tyndtarmen, som de selv har bygget.

Metoden kan potentielt være med til at nedbringe forbruget af antibiotika...


Nyt pilot-bryggeri skal styrke dansk ølforskning og -uddannelse

Københavns Universitet investerer i state of the art pilot-bryggeri fra leverandøren Kaspar Schulz som en udvidelse af fødevareteknologiparken på Institut for Fødevarevidenskab. Bryggeriet er til gavn for både forskning og uddannelse af bl.a. brygmestre. 

Det bliver muligt at installere avancerede sensorer på udstyret...
Nyuddannede bryggere styrker industriens konkurrenceevne

Københavns Universitet og Den Skandinaviske Bryggerhøjskole (SBH) har siden 2010 samarbejdet om at udbyde en specialisering i Ølvidenskab som en del af kandidatuddannelsen Food Science and Technology for at give de kommende brygmestre de bedst mulige kompetencer.

Artikel fra Bryggeriforeningens blad melder om tilfredshed med de nye bryggere...


Nyt netværk af pilot plant managers i støbeskeen

Pilot plant manager, Sylvain Barjon, vil danne netværk med andre pilot plant managere i fødevare- og drikkevareindustrierne med henblik på samarbejde og optimal udnyttelse af udstyret i både mejeri-piloten samt et nyt forskningsbryggeri, som bliver installeret på Frederiksberg Campus i begyndelsen af næste år.

Se video med Sylvain Barjon fra mejeri-piloten på FOOD...
Ny hjemmeside og video om mejeriingeniøruddannelsen

For at tiltrække flere unge til mejeriingeniør-specialiseringen på kandidaten i fødevarevidenskab har Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen lanceret et nyt website, dairy-career.dk, og en ny film om de jobmuligheder, uddannelsen giver.

Læs mere om de muligheder mejeriingeniøruddannelsen giver...

Stor artikel om Future Consumer Lab i magasinet N

Flyselskabet Norwegians magasin N har bragt en omfattende artikel om Future Consumer Lab (FCL) på Institut for Fødevarevidenskab. Artiklen beskriver den forbrugerorienterede forskning i FCL's syv laboratorier, der forsker med industri, forbrugere og samfund for øje.

Norwegians artikel fylder 10 sider i N inklusive en række store, flotte fotos fra FCL...
Klik på billedet for at besøge FOOD på LinkedIn

Følg Institut for Fødevarevidenskab på LinkedIn, hvis du løbende ønsker at få nyheder om vores forskning, stillingsopslag samt invitationer til forskellige arrangementer.

Cirka 2400 følger nu FOOD på LinkedIn...

Mød bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring på Facebook

Kender du en uddannelsessøgende, som er interesseret i mad og naturvidenskab? Bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring har en Facebook-side, hvor man kan blive klogere på uddannelsen og følge med i studielivet.

Ansøgningsfristen for det nye hold bachelorstuderende er 5. juli...


Du modtager dette nyhedsbrev fra Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Journalist Lene Hundborg Koss, lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 02. maj 2018