FOOD's alumne nyhedsbrev

MARTS/APRIL 2018

SOME OF THE ARTICLES IN THIS NEWSLETTER CAN ALSO BE FOUND ON THE ENGLISH FOOD HOMEPAGE

Virtual Reality afslører vores fødevareadfærd og -ønsker

Forestil dig, at du sidder i en bås i et neutralt lokale og skal vælge imellem to kolde drinks. Det er typisk sådan forbrugertests bliver lavet, og dit valg vil vise, hvad du foretrækker lige nu og her blandt de hvide vægge. Men forskerne ved, at denne type tests ikke fortæller hele historien om vores valg og oplevelse. Omgivelserne har nemlig også noget at sige, og det er bestemt ikke ligegyldigt, om man befinder sig på en strand under varme himmelstrøg eller er på skiferie i Alperne. Ny forskning fra Future Consumer Lab viser Virtual Reality som et vigtigt redskab, når forskerne skal lave forbrugertests.

Læs om mere om resultaterne fra Future Consumer Lab...


Annas Kommentar

Virtual Reality – en game changer for forskning og fødevareindustri

Leder af FOOD, Anna Haldrup:

Ny FOOD-forskning viser, at Virtual Reality kan blive en game changer for sensorik- og forbrugervidenskaben – og dermed også for innovation og produktudvikling i fødevareindustrien...


VIDEO fra  kandidatkurset ”Microbiology of Fermented Food and Beverages”

Se video fra undervisningen på kurset, der kombinerer teori med laboratorieøvelser. Kurset er bl.a. for de studerende på FOOD's to kandidatuddannelser, Fødevidenskab samt Fødevareinnovation og sundhed.

Kameraet følger professor Lene Jespersen og en række studerende, som bruger deres viden i praksis...


Nyuddannet kandidat i Fødevareinnovation og sundhed er nu medejer af to startups

"Det fascinerende var, at der ikke var nogen, der havde fundet ud af, hvad man kunne bruge mask til i en fødevaresammenhæng, selvom folk havde brudt deres hoveder med det i lang tid"

Læs mere om Emils idé, der handler om bæredygtig udnyttelse af et restprodukt...
Ny fødevare-kandidatuddannelse flyttes til bl.a. Institut for Fødevarevidenskab

Kandidaten i integrerede fødevarestudier flyttes fra Aalborg Universitet Campus København til Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Institut for Fødevarevidenskab samt Institut for Idræt og Ernæring.

Læs mere om flytningen...


FOOD arrangerer "Beverage Day" sammen med Bryggeriforeningen og FoodNetwork

Formålet med dagen er at bringe folk fra drikkevareindustrien og fødevarevidenskabelige forskere og studerende sammen med henblik på at skabe nye muligheder for samarbejde, der både kan gavne industrien og videnskaben.

Sæt kryds i kalenderen og læs mere om Beverage Day...
Ny årgangs-øl skal understøtte gastronomien

Årgangsvin er et kendt begreb, men øl, der kan lægges i reolen og lagres i flere år, er meget ualmindeligt – og det er netop en årgangs-øl, som FOOD og Jacobsen har udviklet i et innovativt gastronomisk-videnskabeligt samarbejde.

Læs mere om øllen, som er udviklet i samarbejde med Nordic Food Lab...

Med bachelorstuderende på udvekslingsophold i Australien

Som studerende på bacheloruddannelsen i Fødevarer og ernæring har man mulighed for at tage på udvekslingsophold til et universitet i udlandet. Det har Signe Skovgaard Hansen, som læser specialiseringen ”sundhed og ernæring”, valgt at gøre.

Læs om Signes oplevelser på Griffith University, Gold Coast, i Australien...


Du modtager dette nyhedsbrev fra Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Journalist Lene Hundborg Koss, lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 14. marts 2018