FOOD's alumne nyhedsbrev

JUNI/JULI 2017

Foto: Lene H. Koss

International FOOD-konference bød på lovende forskning i fødevareanalyse med supercontinuum laser

Forskere fra Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) ved Københavns Universitet har som de første i verden analyseret hele bygkerner ved lange nær-infrarøde bølgelængder med en supercontinuum laser. Forskningen har betydning for vores viden om fødevarers indholdsstoffer og kan på sigt føre til bedre kvalitetskontrol af for eksempel brød og øl. Forskningen blev præsenteret på den internationale ICNIRS-konference, der blev afholdt i København den 11.-15. juni 2017. 

Læs mere om Light & Food-projektet, der også har undersøgt supercontinuum laseren brugt i et nyt robust spektrometer, som potentielt kan måle mange steder i en fødevareproduktion...


Annas Kommentar

Fokus på excellence i fødevareforskning på KU

Leder af FOOD, Anna Haldrup:

Lige nu arbejder vi med at lave en ny strategi for FOOD, og som ny institutleder har jeg en klar målsætning om, at vi skal være excellente i forhold til både forskning og uddannelse...


INVITATION: Tiltrædelsesfore-læsning 14. august

Ole G. Mouritsen er ansat som professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på FOOD, hvor han bl.a. vil forske med gastronomien som udgangspunkt. 

Læs om hvad biofysik har tilfælles med gastrofysik...


Se VIDEO fra konference om Nær-infrarød spektroskopi

Videoen giver et stemningsbillede fra årets ICNIRS-konference, der blev afholdt i København, og som professor Søren Balling Engelsen fra FOOD var vært for.

Konferencen bød på masser af ny viden og forskning...
Ny forskning giver praktiske kogetips til rødvinssovsen

Forskning fra FOOD og Carlsbergs Forskningscenter skaber en model for, hvordan alkohol forsvinder fra en sovs eller anden flydende ret, som koges i en gryde, så man ved hjælp af modellen kan styre alkoholprocenten. 

Læs også om, hvorfor grydelåget spiller en stor rolle...


Minister var ekstern censor til ph.d.-forsvar 

At kamelmælken er vigtig for Etiopien blev understreget, da landets minister for husdyr og fiskeri, professor Fekadu Beyene, viste sig at være ekstern censor ved Yonas Hailus ph.d.-forsvar på Haramaya Universitetet for nylig.

Læs mere om kamelmælkens mystiske tekstur...
Belinda Nielsen kender til smagens inderste væsen

Alumne-interview med Belinda Nielsen, som leder FOOD's panel af smagsdommere og koordinerer smagstests i instituttets sensorik-laboratorium.

Smagspanelet producerer data til forskningen på FOOD... 


Ny forskning skal forbedre mejeriprodukter

FOOD-forsker har modtaget 5,9 mio. kroner fra Det Frie Forskningsråd til at undersøge, hvordan kvaliteten af mejeriprodukter kan forbedres ved hjælp af plante-polyphenoler.

Læs om plante-polyphenolernes potentiale...
KU's Alumnernes Dag 2017 er den 30. september

Til Alumnernes Dag kan du møde en række af KU's topforskere. Dagen holdes på Søndre Campus og i de smukke bygninger ved Frue Plads, hvor forskningsoplæggene krydres med alumneindslag, rundvisninger og underholdning.

Læs mere om programmet og køb billet...


Ansøgningsfrist til BSc Fødevarer og ernæring 5. juli 

Kender du en uddannelsessøgende, som er interesseret i mad og naturvidenskab? Så er det nu, der skal søges. Læs om uddannelsen i KU's studieguide til bacheloruddannelserne eller besøg uddannelsens Facebook-side.

Besøg Fødevarer og ernæring på Facebook...


Debat om et sundere Danmark på Folkemødet

Institut for Fødevarevidenskab og Institut for Idræt og Ernæring var på Folkemødet på Bornholm med arrangementet "Et Sundere Danmark – Skabt på viden og viljen til forandring".

Fokus var på hvordan forskning kan styrke trivsel og sundhed...


Du kan besøge vores YouTube-kanal og fx se forskningsvideo

FOOD's kanal på YouTube gemmer på video om en række fødevarevidenskabelige emner, fx om ølbrygning, der godt kan sammenlignes med raket-videnskab.

Besøg FOOD på YouTube...


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten selv har tilmeldt dig, eller fordi du er studerende eller ansat ved Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Journalist Lene Hundborg Koss, lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 23. juni 2017