FOOD's alumne nyhedsbrev

APRIL 2017

Et nyt forskningscenter, som FOOD er medejer af, vil skabe gode ældreliv. Læs interview med centerleder, professor Inge Tetens

Livskraft - Center for gode ældreliv forsker i, hvordan ældre kan bevare funktionsevnen og en god livskvalitet længst muligt via mad og måltider, motion og meningsfulde fællesskaber. FOOD er partner i centeret sammen med to andre institutter på SCIENCE - IFRO og NEXS - samt Madkulturen.

Centerleder, professor Inge Tetens, mener, der er brug for nye vinkler på indsatsen på ældreområdet for at imødegå de demografiske udfordringer, vi som samfund står overfor...


Susannes Kommentar

FOOD forsker i Livskraft

Konstitueret leder af FOOD, Susanne Sørensen:

Foråret er præget af to store begivenheder på FOOD. Den ene er instituttets involvering i Livskraft - den anden at vi byder velkommen til vores nye institutleder, Anna Haldrup, der begynder 1. maj.


Interview med Madkulturens direktør Judith Kyst

Madkulturen er universitetets partner i Livskraft – Center for gode ældreliv. Vi har interviewet organisationens direktør Judith Kyst om, hvordan hun ser på samarbejdet i forskningscentret.

Læs og bliv klogere på Madkulturens rolle i Livskraft...


Velkommen til Anna Haldrup – ny institutleder på FOOD

Anna Haldrup kommer fra en stilling ved Carlsberg A/S, hvor hun har været Director for Research Support. Anna tiltræder stillingen som leder af Institut for Fødevarevidenskab den 1. maj.

Den kommende institutleder har stor erfaring med forskerledelse...
Nordic Food Lab udgiver bog om at spise insekter

Bogen "On Eating Insects – Essays, stories and recipes" sætter punktum for en lang rejse, som forfatterne har været på i forbindelse med projektet ”Deliciousness of Insects”. 

Insekter kan give maden en fantastisk smag...


Eye tracking kan være en vej  til mere appetitlig ældremad 

Ved hjælp af eye tracking kan man få indblik i nogle grundlæggende fænomener omkring måltidsaccept, som man kan bruge til at designe måltider, der er særligt rettet mod ældre.

Læs og se video om eye tracking forskning på FOOD...
Flere kvote 2-ansøgere vil læse fødevarevidenskab

Flere kvote 2-ansøgere vil læse på Institut for Fødevarevidenskab, og der er en stor stigning i ansøgere, som har bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring som deres 1. prioritet.

Læs mere om stigningen i antallet af kvote 2-ansøgere... 


Iscreme og flødeskum - hårde røngtenstråler til blød mad

FOOD-lektor Jens Risbo fortæller om, hvordan man kan undersøge strukturen og konsistensen af iscreme og flødeskum og om nye forskningsmuligheder med ESS og MAX IV i Lund.

Se video-foredrag om isens og flødeskummets hemmeligheder...
Hurtigmålinger og matematik bekæmper spild

Forskere fra FOOD arbejder mod et skift fra industrifermentering, som ofte er opskriftsbaseret, til en variabel metode, der tager højde for, at biologiske materialer er forskellige fra gang til gang.

Læs om forskningen, der skal optimere industrifermentering...


Proces Analytisk Teknologi skaber smart produktion

Professor i kompleks dataanalyse ved Institut for Fødevarevidenskab Rasmus Bro fortæller om, hvordan Proces Analytisk Teknologi (PAT) kan skabe en mere smart produktion i virksomhederne.

Læs også om ODIN, der giver virksomheder hurtig adgang til ny forskning...
Kom på konference om Nær InfraRød Spektroskopi (NIRS)

FOOD står bag årets internationale konference om nær infrarød spektroskopi ICNIRS 2017, som bliver holdt i Danmark, har mere end 75 mundtlige præsentationer og forventes at tiltrække mere end 400 deltagere.

Læs mere om ICNIRS på konferencens hjemmeside...


Fag med smag: Ny gratis lærings-app fra Smag for Livet

Forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet har udviklet lærings-app’en og fyldt den med undervisningsaktiviteter. App’en, der er rettet mod lærere, kan hentes i App Store og Google Play fra maj 2017.

Læs mere om app'en...


Forskning og fermentering skaber fødevareinnovation

FOOD's Fermenteringsdag var fuldt booket og bød på foredrag fra såvel forskere, industrifolk samt repræsentanter fra det gastronomiske miljø.

Kevin Verstrepen fortalte fx om kortlægning af ølgærens genom...


KU's Alumnernes Dag 2017 er den 30. september

Rektor Henrik Wegener byder velkommen, hvorefter man kan høre velkomstoplæg af professor Vincent F. Hendricks fra Center for Information og Boblestudier.

Læs mere om programmet...


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten selv har tilmeldt dig, eller fordi du er studerende eller ansat ved Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Journalist Lene Hundborg Koss, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 07. april 2017