FOOD's alumne nyhedsbrev

JUNI/JULI 2016

Det Gode Ældreliv på Folkemødet

FOOD tager sammen med to andre SCIENCE-institutter på Københavns Universitet til Folkemødet på Bornholm under temaet "Det Gode Ældreliv". Du er hjerteligt velkommen lørdag d. 18. juni i Det Fælles Sundhedstelt, når en række politikere, forskere, erhvervsfolk og meningsdannere diskuterer, hvordan vi skaber fremtidens gode ældreliv. Vi fortæller i dette nyhedsbrev også om, hvordan den fødevarevidenskabelige forskning kan bidrage til at forbedre vores alderdom til gavn for både den enkelte ældre og samfundsøkonomien.

Gastronomisk Legestue serverer videnskabelig ældremad for paneldeltagere og tilhørere på Folkemødet. Læs også om baggrunden for temaet og se resten af programmet...


Bjarkes Kommentar

Fødevarevidenskabelig forskning for bedre ældreliv

Leder af FOOD, Bjarke Bak Christensen:

FOOD arbejder med en række samarbejdspartnere på at etablere et nyt forskningscenter: Livskraft – Center for gode ældreliv. Læs mere om centrets partnere og formål...


Link mellem kost, motion og tarmflora hos ældre udforskes

Fysisk aktivitet og kost hænger sammen med vores tarmflora, og hvordan disse sammenhænge er i forhold til et godt helbred som ældre, forskes der i ved Institut for Fødevarevidenskab.

Læs interview med lektor Dennis Sandris Nielsen, der fortæller om to forskningsprojekter, der handler om disse emner...


Målrettet mad til ældre skal forhindre underernæring

FOOD-professor Wender Bredie fortæller om, hvorfor mad til en voksende gruppe af ældre bør være anderledes end mad til folk, der befinder sig på andre stadier i livet.

Læs om projektet ELDORADO, der bl.a. kortlægger de ældres smagssans, så man bedre kan skræddersy ældremaden...
Anne Skriver har tjek på det globale mejeri

Som vice president i Chr. Hansen kender hun til trends i den globale mejeriindustri. Hun er alumne fra FOOD, og fortæller i denne artikel om, hvad uddannelsen som mejeriingeniør har ført med sig.

Læs om Anne Skrivers tilgang til emner som ledelse og innovation...


Ny FOOD-professor i mejeri procesteknologi 

Lilia Ahrné tiltrådte per 1. april som professor i mejeri procesteknologi ved FOOD. Her fortæller hun om sine tanker om professoratet og de områder, hun vil have fokus på i sit fremtidige arbejde.

Se også invitationen til Lilia Ahrnés tiltrædelseforelæsning...
FOOD er på Folkemødet med Smag for Livet

På Folkemødet optræder FOOD i projektkollektivet Smag og Lær, som arbejder for madglæde i børnehøjde og er støttet af Nordea Fonden. Vi er der med projektet Smag for Livet.

Her kan du se, hvilke aktiviteter Smag for Livet har i projekt-kollektivet... 


Chefkok fra Nordic Food Lab vinder sardisk kokkepris

Roberto Flore modtog den sardiske kokkepris "Manos in Pasta", fordi han har demonstreret avancerede færdigheder og dyb viden om madkusten fra hans føde-ø.

Læs om hvorfor Roberto var særlig stolt over at få prisen sammen med sin mentor, Sergio Mei...
FOOD-studerende skabte pop-up-menu til deres speciale 

To studerende på kandidatuddan-nelsen Food Innovation and Health samarbejdede med kokke fra Geranium og Restaurant Alchemist om et pop-up arrangement for 90 gæster på The Set i København.

Læs mere om deres menu med en lokal version af den indonesiske fødevare tempeh...


Facebook for bachelor-uddannelsen

Kender du en uddannelsessøgende, som er interesseret i mad og naturvidenskab? Bachelorud-dannelsen Fødevarer og ernæring har en Facebook-side, hvor man kan følge med i studielivet.

Ansøgningsfristen for det nye hold bachelorstuderende er 5. juli. Mød os på Facebook...
Klik på billedet for at besøge FOOD på LinkedIn

Hvis du følger Institut for Fødevarevidenskab på LinkedIn, får du for eksempel nyheder om vores forskning, ledige stillinger og invitationer til forskellige arrangementer.

FOOD har over 1700 følgere på LinkedIn...


Mange interessante forsk-ningsprojekter

En stor del af dagligdagen på FOOD går med at forske. Alle vores forskningsprojekter bliver listet på hjemmesiden med beskrivelse af, hvad de handler om, hvor længe de løber, hvordan de finansieres etc.

Dyk ned i masser af forsknings-projekter (engelsk)...


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten selv har tilmeldt dig, eller fordi du er studerende eller ansat ved Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Journalist Lene Hundborg Koss, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 10. juni 2016