FOOD's alumne nyhedsbrev

APRIL/MAJ 2016

 

Forskere ser for første gang ”flødeost” i 3D

Forskere fra Institut for Fødevarevidenskab og Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet har for første gang skabt et 3D-billede af en fødevare på nanometerskala. Det er et godt skridt på vejen til at forstå og finde frem til løsninger på en række problemer, der handler om fødevarers konsistens, og som koster fødevareindustrien mange penge.

Se VIDEO og læs om den banebrydende forskning, der er blevet til i samarbejde med Swiss Light Source synkrotronen på Paul Scherrer Instituttet i Schweiz


Bjarkes Kommentar

Mere samarbejde til gavn for samfundet og fødevaresektoren

Leder af FOOD, Bjarke Bak Christensen:

Vi har omorganiseret FOOD for at få et stærkere og mere tværfagligt fundament for udviklingen af instituttets forskning og uddannelse...


Ny sektion stiller skarpt på ingredienser og mejeri

Per 1. april har FOOD fået to nye sektioner, hvoraf den ene har fået navnet ”Ingrediens- og mejeriteknologi”. Vi bringer et interview med sektionens leder, Colin Ray.

Læs mere om sektionen, der bl.a. huser kemikere, fødevareingeniører og biokemikere...


Slagkraftigt fokus på fødevare-design og forbrugeradfærd

FOOD samler kræfterne indenfor fødevarekvalitet, innovation og sundhed i den nye sektion "Design og forbrugeradfærd". Vi bringer et interview med leder af sektionen, Wender Bredie.

Sektionen satser bl.a. på i de kommende år at etablere et givende innovationsmiljø...
Umami og kokumi kan reducere saltet i maden 

Umami-smag og kokumi-mundfylde kan bruges til at reducere saltindholdet i fødevarer samtidig med, at man vel at mærke bevarer den gode smag.

Læs om hvilke strategier man kan benytte sig af, hvis man vil mindske saltet i maden...


Ikke alle listeria-bakterier er lige sygdomsfremkalende 

FOOD-forkere har udviklet nye molekylærbiologiske teknikker og biologiske modeller til at bestemme Listeria monocytogenes stammers sygdomsfremkaldende egenskaber.

Forskningen kan indgå i fremtidens risikovurderingsværktøjer i forhold til listeria og andre bakterier...
FOOD har fået en kanal på YouTube

Det er nu muligt at abonnere på Institut for Fødevarevidenskabs videoer via vores YouTube-kanal "Fødevarevidenskab Københavns Universitet". 

Se fx video om instituttets forskning, forelæsninger og uddannelser... 


Kemien i en øl kan være utrolig smuk

I vores serie af interviews med FOODs alumner har vi talt med partner i kontraktbryggeriet To Øl, Tobias Emil Jensen, der synes madens kemi er vildt fascinerende.

To Øl er i gang med at udvide butikken med det 750 m2 store Tapperiet Brus...
Nu kan du tilmelde dig Alumnernes Dag 2016

Til den 3. Alumnernes Dag kan du møde en række af KU's topforskere. Dagen holdes i de gamle, smukke bygninger ved Frue Plads, og forskningsoplæggene krydres med rundvisninger i det historiske København.

Læs mere om dagen på alumneforeningens hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig...


Forskningsprojektet Q-Dry skal stabilisere pulvere

Dansk fødevare-, foderstof- og lægemiddelindustri har brug for bedre pulvere, hvis Danmark skal stå stærkt i forhold til eksport til nye vækstmarkeder. Projektet skal finde nye og bedre løsninger til de nævnte industrier.

Den nye viden skal fx forhindre kvalitetsforringelser ved varme og høj luftfugtighed...
Klik på billedet for at besøge FOOD på LinkedIn

Hvis du følger Institut for Fødevarevidenskab på LinkedIn, får du for eksempel nyheder om vores forskning, ledige stillinger og invitationer til forskellige arrangementer.

FOOD har over 1600 følgere på LinkedIn...


Bevilling til forskning i virus der angriber tarmfloraens bakterier

FOOD-forskere har sammen med en række partnere fået midler til at undersøge, hvordan bakteriofager (virus der angriber bakterier) påvirker tarmfloraens udvikling tidligt i livet.

Læs om, hvordan forskningen hænger sammen med bl.a. astma...
Bedre mad og drikke med proteiner i version 2.0 

En øget brug af proteiner har skabt behov for at forbedre proteinernes evne til at fungere sammen med andre fødevareingredienser. Det er emnet for et nyt forskningsprojekt financieret af Innovationsfonden.

Læs mere om projektet, der bl.a. skal se på varmebehandlingen ...


FOOD har mange interessante forskningsprojekter

En stor del af dagligdagen på FOOD går med at forske. Alle vores forskningsprojekter bliver listet på hjemmesiden med beskrivelse af, hvad de handler om, hvor længe de løber, hvordan de finansieres etc.

Dyk ned i flere forskningsprojekter (engelsk)...


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten selv har tilmeldt dig, eller fordi du er studerende eller ansat ved Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Journalist Lene Hundborg Koss, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 15. april 2016