FOOD's alumne nyhedsbrev

NOVEMBER/DECEMBER 2015

 

Ny forskning skaber øget bæredygtighed og indtjening i fødevarekæden

Et forskerteam fra FOOD's sektion for Biokemi og bioprocessering har opfundet en metode, der kan forvandle rester fra forskellige typer af planteafgrøder til proteiner til fødevareingredienser. Metoden medfører en meget høj ressourceudnyttelse og har foreløbig resulteret i opførelsen af to nye fabrikker.

Læs mere om den miljøvenlige metode til processering af planteproteiner...


Bjarkes Kommentar:

Ja tak til innovative forskere

Leder af FOOD, Bjarke Bak Christensen:

Det er vigtigt, vi har gode redskaber til at meritere forskere, der udbreder deres forskning til gavn for erhvervsliv og samfund...StrucSat skal vise, hvor meget proteiner mætter

I projektet StrucSat er forskere og virksomheder i gang med at undersøge, hvad struktur og forarbejdning af proteiner betyder for vores fysiologi – bl.a. hvor mætte vi bliver af dem.

Læs om, hvordan vores fordøjelse bliver efterlignet i laboratoriet...


Dansk fødevareforskning løfter ulandene

Københavns Universitet indgår i tæt samarbejde med ulandene og er blandt andet involveret i et fermenteringsprojekt i Burkina Faso, hvor spontan gæring har været brugt i århundreder.

Læs om, hvordan processeringen af baobabfrø er stærkt effektiviseret...
VIDEO: Hvorfor hælder whisky-kendere vand i whiskyen?

Whiskykendere siger, man skal hælde vand i whiskyen for at "åbne smagen op". Men er der noget om snakken? Få svar af lektor Jens Risbo, der har undersøgt sagen sammen med to andre forskere.

Se hvad gaskromatografen afslørede...


Ny viden om smag overrasker fødevareforskerne

Ny unik forskning, som FOOD har gennemført sammen med 20.000 danske skoleelever, viser nogle overraskende sammenhænge mellem evnen til at smage stoffet PTC og fødevarepræferencer.

Læs også om, hvordan smagen af noget velkendt hitter...
Se video-forelæsninger om fødevareforskning

Fire professorer og en sektionsleder holdt tiltrædelsesforelæsninger under FOODs kombinerede alumne/professordag den 23. oktober. Forelæsningerne kan nu ses på video.

Hør om fermentering, biogne aminer, umami/kokumi og meget mere...


FOOD arbejder for dannelsen af europæisk innovationsalliance

Innovationsalliancen skal udvikle innovation, entreprenørskab og uddannelse samt skabe frugtbar grobund for mange flere entreprenante personer i det europæiske fødevaresystem.

Læs mere om FoodNexus, der vil ansøge om food-KIC til juli...
Prisregn til sektion for Spektroskopi og kemometri

Konferencen ’Near Infrared Spectroscopy (NIR) 2015’ i Brasilien belønnede fire deltagere fra Institut for Fødevarevidenskab med priser.

Sektionen er en stærk international spiller indenfor bl.a. NIR...


Den nye fødevarebygning præmieret for smukt byggeri

Frederiksberg Kommune har tildelt den nye fødevarebygning "Guldkaramellen" en pris for smukt og gennemført byggeri.

Læs mere om prisen, der er Danmarks ældste...


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten selv har tilmeldt dig, eller fordi du er studerende eller ansat ved Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Lene Hundborg Koss, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 12. november 2015