FOODs alumne nyhedsbrev

APRIL/MAJ 2015

Forskningssamarbejde optimerer svineslagteri

Et nyt måleinstrument, bacon-pistolen Nitfom, kan optimere svineslagterierne. Instrumentet er udviklet i et frugtbart samarbejde mellem universitet og industri. Direktør Henrik Andersen fortæller om forløbet og perspektivener.

Læs mere om bacon-pistolen, der kan revolutionere svineslagterierne...


Bjarkes Kommentar:

Velkommen til FOOD’s første alumne-nyhedsbrev!

Leder af Institut for Fødevarevidenskab, Bjarke Bak Christensen:

Det vil vi gerne fortælle dig...


Brystkræft kan forudsiges 2-5 år før den opstår

FOOD-forskning har ført til en metode, der kan forudsige brystkræft. Metoden, der lige nu kun er en prototype, har potentiale  til at revolutionere forebyggelse af brystkræft.

Læs mere om den banebrydende forskning

Grønsagskrystaller forhindrer madspil

Danske frugt og grønt-producenter har et årligt spild på ca. 110.000 tons mad, hvilket er fokus for "Waste Taste". Projektet opstod, da en forsker opdagede noget helt særligt på en ellers irriterende dag.

Læs om vakuumtørrerens fine hemmelighedSpændende sommerkurser om fødevarer

"Copenhagen Summer University" er intensive kurser til folk i fødevarebranchen. De handler om udvikling af nye produkter, forbedring af holdbarhed og smag samt om, hvem der styrer kvaliteten.

Læs mere om sommerens kurser

Endnu bedre fødevare-uddannelser

Uddannelserne på FOOD er blevet omstruktureret og optimeret. Mere relevans og sammenhæng i forløbene skal gavne de studerende og sikre fødevareindustrien nogle endnu mere virksomhedsparate aktører.

Læs mere om FOOD's uddannelser
Mejeriprofessor Richard Ipsen fejrede 60 års fødselsdag

Fredag den 27. marts fyldte professor Richard Ipsen fra Københavns Universitet 60 år. Han er FOOD-professor i fødevares struktur med fokus på mejeriprodukter.

Læs om fødselaren, der bl.a. ved en del om kamelmælk


Mobilen skal informere dig om fødevarer

En gruppe europæiske forskere samarbejder om at udvikle en app, der skal hjælpe forbrugerne med at vælge fødevarer, som passer til deres personlige ønsker, når det gælder helbred og miljø.

Appen kan blive din ven i kantinen - læs hvorfor
Sådan måler forskerne fedtkvaliteten på svinekroppe

Forskerne måler kvaliteten af svinefedtet på slagtegrisens krop med nær-infrarødt lys. De bruger lysmålinger (spektroskopi), som ved hjælp af kemometri omdannes til kvalitetsmål for svinefedtet.

Læs om den naturvidenskabelige metode


FOOD har mange interessante forskningsprojekter

En stor del af dagligdagen på FOOD går med at forske. Alle vores forskningsprojekter bliver listet på hjemmesiden med beskrivelse af, hvad de handler om, hvor længe de løber, hvordan de finansieres etc.

Dyk ned i flere forskningsprojekter (engelsk)


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten selv har tilmeldt dig, eller fordi du er studerende eller ansat ved Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Lene Hundborg Koss, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 22. april 2015