KU FOOD's nyhedsbrev

Juni/juli 2019

Danske virksomheder sparer store mængder vand med hjælp fra forskningen

I forskningsprojektet REWARD har KU FOOD sammen med en række partnere udviklet metoder til at genanvende procesvand i fødevare- og biotekindustrierne på sikker vis og dermed sænke det overordnede vandforbrug. Et lavere vandforbrug gavner både miljøet og virksomhedernes økonomi. 

Læs mere om cirkulær genbrug af vandet i to store testvirksomheder...


Annas Kommentar

Masser af fødevarenyheder 

Leder af KU FOOD, Anna Haldrup:

Feriesæsonen er over os, men  inden du pakker kufferten, har vi  en række arrangementer, du måske kan nå at sætte i kalenderen.

Læs mere i kommentaren...


Deltag i ny stor fødevarekonference på KU 

Food Day 2019 afholdes d. 28 august på Københavns Universitet, hvor en række forskere og virksomheder giver deres bud på en bæredygtig fødevare- og biotekindustri med fokus på bl.a. cirkulær økonomi, fødevaredesign og sundhed.

Hør fx CEO Brian Thomsen fra Dansk Akvakultur fortælle om akvakultur og blå proteinkilder i fødevareproduktionen... 

 

Fødevareinnovationen mellem universitet og erhverv

Iværksættere og virksomheder kan få adgang til fødevareforskere, studerende og faciliteter via innovationssamarbejder med universitetet. Det vil typisk resultere i nye, innovative produkter eller processer i virksomheden.

KU FOOD og Pods of Beans samarbejder om raw chokolade...Kom med til vores første GastroSalon om vild mad


Den 5. og 6. september kan du være med til KU FOOD's første  GastroSaloner og samle vild mad på universitetets områder med sanker Thomas Laursen. Høsten tilberedes i forskningskøkkenerne. 

Læs mere om GastroSalonerne og meld dig til turen på Frederiksberg eller Taastrup Campus...

Fødevarestuderende vil lave engangsservice af øl-affald


Servicet skal være bionedbrydeligt, så vi slipper for en masse plasticaffald. Line Køppen arbejder med sit iværksætter-projekt i Science Innovation Hub, hvor hun samtidig kan få ECTS-Point.

Line Køppen fik idéen, da hun efter et hjemmebryg stod med en masse affald...Forskning og fag mødtes til Beverage Day 2019

En bred vifte af personer med interesse for drikkevarer mødte op til dette års Beverage Day på KU FOOD. Der blev præsenteret nye tendenser fra både industri og forskning, bl.a. råvarer, nye teknologier og industriens  indvirkning på miljøet.

KU FOOD's nye forskningsbryggeri nåede lige at ankomme inden Beverage Day...

Fødevareforskningen startede på Frederiksberg

En ny TV-serie, der vises på TV2/LORRY, handler om fødevarevidenskabens historie, der startede med etableringen af Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. I dag er KVL en del af Danmarks største forskningsmiljø for fødevarer, der befinder sig på Københavns Universitet. 

I slutningen af 1800-tallet stod Danmark overfor en gennemgribende omlægning af fødevareproduktionen...Forskning i felten på Madens Folkemøde 2019

KU FOOD deltog på det første Madens Folkemøde på Lolland-Falster i maj. Blandt kokke, forskere og folk fra fødevareindustrien blev der bl.a. diskuteret smag, bæredygtighed og sundhed.

15 forskere og 30 studerende fra KU FOOD deltog på Madens Folkemøde, hvor de også forskede...

Den 11. højtrykskonference afholdes på KU FOOD i 2020

HPBB er en international konference, der handler om højtryksbehandling af biologiske systemer. På konferencen vil der blive præsenteret spændende forskning og bud på, hvordan teknologien kan bruges i fødevaresektoren. 

Læs mere om Skandinaviens første HPBB-konference... Klik på billedet for at besøge FOOD på LinkedIn

Følg Institut for Fødevarevidenskab på LinkedIn, hvis du løbende ønsker at få nyheder om vores forskning, stillingsopslag samt invitationer til forskellige arrangementer.

Mere end 3500 følger nu KU FOOD på LinkedIn...

Mød uddannelsen Fødevarer og ernæring på Facebook

Kender du en uddannelsessøgende, som er interesseret i både mad og naturvidenskab? Fødevarer og ernæring har en Facebook-side, hvor man kan følge med i studielivet på bacheloruddannelsen

Ansøgningsfristen er 5. juli...


Du modtager dette nyhedsbrev fra Institut for Fødevarevidenskab (KU FOOD) på Københavns Universitet. Du kan framelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Redaktør: Journalist Lene Hundborg Koss, lene.h.koss@food.ku.dk.For at besvare denne email skriv til lene.h.koss@food.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 28. juni 2019