Fødevareuddannelserne har lav dimmittend-ledighed
Prodekan for kandidat- og masteruddannelser på Københavns Universitet, Grete Bertelsen, roser fødevareuddannelserne i et debatindlæg på Altinget den 8. maj 2015. Uddannelserne er internationalt anerkendte for deres høje faglige niveau, tætte kontakt til erhvervslivet og lave dimittend-ledighed.
Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet udbyder en bacheloruddannelse i Fødevarer og Ernæring og fire kandidatuddannelserne, nemlig Food Innovation and Health, Human Nutrition, Klinisk Ernæring samt Food Science and Technology med specialiseringer inden for bl.a. bryggeri, der giver titlen brygmester, og mejeriteknologi, der giver titlen mejeriingeniør. Det er disse uddannelser Grete Bertelsen omtaler i debatindlægget, som du kan læse på Altinget.
Emner
Relaterede nyheder
FOOD-uddannelserne:
• Bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring
På bacheloruddannelsens andet år kan man specialisere sig i ”Kvalitet og teknologi” eller ”Sundhed og ernæring”.
Lægger man et halvt års praktik ovenpå specialiseringen i Kvalitet og teknologi, bliver man Fødevareingeniør.
Afhængigt af specialiseringen kan man læse videre på en række forskellige kandidatuddannelser, hvoraf mange især søger følgende:
• Food Science and Technology (kandidat i fødevarevidenskab), engelsksproget, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD)
• Food Innovation and Health (kandidatuddannelse), engelsksproget, (FOOD)
• Human Nutrition (kandidat i human ernæring), engelsksproget, Institut for Idræt og Ernæring (NEXS)
• Klinisk Ernæring (kandidatuddannelse), dansksproget, (NEXS)