Gastronomisk Legestue serverede barndomsminder i Aarhus
For tredje år i træk var Gastronomisk Legestue repræsenteret på Food Festival i Aarhus, hvor foreningen under temaet ”barndomsminder” bl.a. serverede havregrødssiffon med æble og kanelglas samt en svensk fortolkning af den gode gamle frikadellemad.
Af stud. cand.techn.al Mads Holst, Gastronomisk Legestue
Food Festival er en årlig madfestival som afholdes med udsigt over havet på Tangkrogen i Aarhus. Det er nordens største fødevarefestival, og deltagerne spænder fra michelinkokke til tupperwaresælgere, opdelt i forskellige tematiske områder. I år blev festivalen holdt i weekenden den 4.-6. september og omfattede blandt andet DM i hotdog, madundervisning af River Cottage og en petting zoo med Arla-køer.
Gastronomisk Legestue var blevet placeret i ”Madeksperimentarie”-området, hvor leg, viden og nyskabelse var i centrum. På trods af placeringen var vores koncept med uddeling af smagsprøver og små facts fra en mere videnskabelige tilgang til maden ganske unik.
Hvert år når vi skal afsted på festival, vælger vi et tema for årets retter, og i år var valget faldet på barndomsminder. Det kastede en lang række gode ideer af, og vi endte med at have tre forskellige små snacks med: En havregrødssiffon med æble og kanelglas, mini-snobrød med løgaske, 2 slags smør og stikkelsbærmarmelade samt en svensk fortolkning af en frikadellemad. Årets retter indebar ikke det store molekylære cirkusshow, dels grundet temaet som lagde op til en mere nostalgisk tilgang, dels grundet de praktiske udfordringer ved at servere mad, der skulle transporteres fra den ene landsdel til den anden. Hverken det, eller det noget tvivlsomme vejr, afholdt dog det aarhusianske publikum fra at møde talstærkt op, og vi måtte melde alt udsolgt hen på søndag eftermiddag efter at have serveret 3000-4000 smagsprøver.
Vi oplevede generelt en stor interesse og nysgerrighed for både smagsprøver, vores indspark om fødevarevidenskab og det vi kunne fortælle om bacheloruddannelsen ”Fødevare og ernæring”. Desuden diskede festivalen op med dejlig mad og drikke til aktørerne, hvilket vi nød godt af. I det hele taget havde vi nogle rigtig sjove, omend hårde dage i det aarhusianske, og vi ser allerede frem til næste års festival.
Relaterede nyheder
Hvem er Gastronomisk Legestue?
Foreningens medlemmer er en række studerende fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU FOOD), der laver og serverer videnskabsmad til forskellige arrangementer.
Ved at kaste sig ud i den molekylære gastronomi får de studerende lejlighed til at skabe nogle retter, hvor de udnytter deres viden på overraskende og innovative måder. De går efter den sublime oplevelse, hvor råvarernes komponenter sammensættes og behandles, så fx smag, aroma og konsistens går op i en højere enhed.