15. september 2015

BECY ”Summer School” gav viden og inspiration

Uddannelse

Da mejeriingeniørstuderende Christina Greany Sørensen så et sommerskoleophold i Tyskland annonceret på Facebook sprang hun hurtigt til. Tre ugers frihed blev byttet ud med forelæsninger om international bioøkonomi på Universität Hohenheim i Stuttgart, der ligesom Københavns Universitet er en del af BECY-netværket.

Christina Greany Sørensen i et af de overdådige undervisningslokaler – et tidligere fyrstepalads, som på et tidspunkt blev en del af landbrugsuniversitetet Hohenheim.

Formålet med BECY (The Strategic Network Bio-based Economy) er at indgå internationale, bæredygtige samarbejder om emner, der har en relation til den biobaserede økonomi.

”Kurset gav et godt overblik over de mange elementer i bioøkonomien, men der var ligeså stort fokus på sociale aktiviteter og på at inspirere til videndeling mellem de studerende. Jeg har fået meget ud af at diskutere forskellige fødevaremæssige udfordringer med folk fra Brasilien, Mexico, Canada og Tyskland,” siger Christina Greany Sørensen.

Udover forelæsninger var opholdet pakket med ekskursioner, og holdet besøgte bl.a. et biogasanlæg samt Edekas pølsefabrik, hvor de studerende fik lov til at komme ind i produktionen.

”Vi besøgte også Kessler, der producerer sekt, samt Mercedes Benz, som er en foregangsvirksomhed, når det gælder innovation. Kurset handlede meget om innovation – både som innovationsteori og konkret om innovation i landbrug og forarbejdning,” siger Christina Greany Sørensen. 

De første to uger af opholdet boede deltagerne på samme hotel en times tid uden for Stuttgart og i gåafstand af Hohenheim Universitet.

Den sidste uge boede de studerende på en forskningsfarm lidt uden for Stuttgart, og fotoet her er fra den sidste aften, hvor de studerende holdt et grillparty.

”Der var en meget fin service under opholdet, bl.a. fik vi et transportkort, så vi kunne tage ind til Stuttgart, som er en ret hyggelig by, om aftenen,” siger Christina Greany Sørensen, der blev inspireret til et fremtidigt praktikophold på turen.

”En af de tyske deltagere skal i et halvt år i praktik som videnskabelig assistent på University of Guelph i Canada, som også har en mejeriafdeling. Jeg overvejer at prøve noget lignende, når jeg er færdig med kandidaten,” siger hun.

Udover Hohenheim og Københavns universiteter består BECY-neværket af University of Sao Paulo (USP) og Sao Paulo State University (UNESP), Brasilien, University of Guelph (UoG) i Canada samt Metropolitan Autonomous University (UAM), Mexico.