12. april 2022

Podcast: Virus og bakterier holder os raske

Paradigmeskifte

Lyt til en spændende podcast om bakterier og virusser - om hvad de betyder for vores helbred, og om at vi lige nu har et paradigmeskifte inden for forskningen i dem.

Billede af Lyden Af Videnskabs logo

Professor ved Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet (KU FOOD) Dennis Sandris Nielsen og Ph.D.-studerende Frej Andreas Nøhr Larsen fra KU FOOD medvirker sammen med Senior Researcher Shiraz Shah fra COPSAC-projektet i et afsnit af podcastserien Lyden Af Videnskab, der handler om, hvordan man gennem årene har ændret synet på bakterier, der er gået fra at blive set på som sygdomsfremkaldende og "onde", til en forståelse af, at langt de fleste bakterier formentlig gavner vores immunforsvar og sundhed.

Forskningen har i høj grad taget udgangspunkt i menneskets tarmmikrobiom, der myldrer med bakterier, og med udbredelsen af en ny teknologi "metagenomics" er et nyt paradigmeskifte i forskningen lige nu i gang - bl.a. her på KU FOOD hvor forskerne studerer, hvordan virusser / bakteriofager i tarmmikrobiomet bidrager til et kompliceret økosystem, der har indflydelse på vores helbred.

Lyt til podcasten her.