Smag for Livet-forskning: Nysgerrighed får børn til at smage nyt
Madens smag, duft og udseende er vigtig for 10-12-årige. Men nysgerrigheden spiller en stor rolle, når børn skal beslutte, om de vil smage på noget nyt, viser netop udgivet forskningsstudie.

Af Eva Rymann og Mikael Schneider. Denne artikel er originalt udgivet på SmagForLivet.dk
Især piger er drevet af nysgerrighed, når de vælger at smage på noget, de ikke kender. Det samme er drenge, men de er i endnu højere grad drevet af forventningen om, at det smager godt. Det viser ny forskning fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU FOOD) og Smag for Livet.
Det er særligt bemærkelsesværdigt, at nysgerrighed er pigernes hyppigste begrundelse for at vælge at smage på noget, mener forskerne bag. Faktisk er det første gang, at forskning kan vise den sammenhæng.
Bag kortlægningen af de 10-12-årige børns begrundelser for at acceptere eller afvise forskellige madvarer står Julia Sick, Rikke Højer og Annemarie Olsen, alle tilknyttet Københavns Universitet og Smag for Livet.
Studiet bygger på Julia Sicks specialeprojekt fra 2016. Resultaterne er netop udgivet i det videnskabelige tidsskrift Nutrition og kan læses i sin fulde længde her. Du kan læse meget mere om projektet, resultaterne og forskernes kommentarer i denne artikel om studiet.
Emner
Relaterede nyheder
Kontakt
Lektor og viceinstitutleder for undervisning ved KU FOOD, Annemarie Olsen, ano@food.ku.dk
eller
Kommunikationsmedarbejder ved KU FOOD, Lene Hundborg Koss, lene.h.koss@food.ku.dk
Om den videnskabelige artikel
"Children’s Self-reported Reasons for Accepting and Rejecting Foods" ("Børns selvrapporterede grunde til at acceptere eller afvise madvarer") er skrevet af Julia Sick, Rikke Højer og Annemarie Olsen. Den er udgivet i tidsskriftet Nutrition. Læs den fulde artikel på engelsk her.
Undersøgelsen blev lavet med finansiering fra Smag for Livet, som støttes af Nordea-fonden.