28. juni 2019

Deltag i ny stor fødevarekonference på Københavns Universitet til august

Food Day 2019

Københavns Universitet råder over landets største forskningsmiljø indenfor fødevarer, som nu introducerer en ny årlig fødevarekonference, Food Day. Food Day 2019 byder på en række talere fra ind- og udland under temaet “Fremtidens bæredygtige og sunde fødevarer”. Det er gratis at deltage.


Konferencen, der er særligt rettet mod fødevare- og biotekindustrierne, afholdes den 28. august 2019 på Københavns Universitet. Find mere information, tilmelding og program for dagen på science.ku.dk/foodday 

Den danske fødevareindustri peger i rapporten ”Fødevareinnovation i verdensklasse frem mod 2030” på en række områder, hvor der er behov for forskning og innovation. På Food Day 2019 vil 18 forskere fra Københavns Universitet give deres bud på ny forskning og udvikling, som får betydning for industrierne, i forhold til tre af rapportens områder:

  1. Fødevareproduktion via cirkulær økonomi
  2. Fødevaredesign – fra molekylær interaktion til fantastisk spisekvalitet
  3. Fødevarer og måltider, der bidrager til sundhed og velvære.

Derudover giver en række store virksomheder og forskningsinstitutioner deres bud bæredygtighed i fremtidens fødevareproduktion:

  • Nicole Darmon fra French National Institute for Agricultural Research (INRA) taler om bæredygtighed i en bred kontekst
  • Innovationschef i IBM, Anders Quitza, vil fortælle om hvordan IBM vil forandre 5 ting i fødevaresektoren på 5 år (5in5 kalder virksomheden det)
  • CSO hos Chr. Hansen, Thomas Schaefer, taler om, hvordan man bliver kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed af World Economic Forum i Davos i Schweiz
  • CEO Brian Thomsen fra Dansk Akvakultur fortæller om mulighederne ved at udnytte akvakultur og blå proteinkilder i fødevareproduktion.

Tilmelding så længe pladser haves og senest den 21. august via linket her.

Emner