Københavns Universitet inviterer til et todages symposium om videnskab og gastronomi
Kom og vær med til GASTRO-SCIENCE-CHEF 2018 - et internationalt symposium om videnskab og gastronomi på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet. 13.-14. juni 2018. Deltagelse er gratis.

Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) - repræsenteret ved Smag for Livet og Nordic Food Lab - samt Harvard University er initiativtagere til GASTRO-SCIENCE-CHEF 2018. Foto: Simon Sørensen
I de senere årtier er det blevet mere almindeligt, at kokke og videnskabsfolk arbejder sammen, hvilket har ført til nye udviklinger inden for både gastronomien og de kulinariske videnskaber. For at sætte fokus på og stimulere denne særlige form for samarbejde afholder Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) ved Københavns Universitet det internationale symposium, GASTRO-SCIENCE-CHEF 2018.
Symposiet er på engelsk og samler kokke, forskere, studerende og gastronomiske entreprenører, der over to dage vil fremlægge og diskutere resultater af deres arbejde og bl.a. gennem workshops demonstrere, hvordan videnskab og gastronomi spiller sammen. Der vil desuden være et særligt fokus på kommunikation og public outreach.
Tilmelding dag 1 (13. juni 2018)
Tilmelding dag 2 (14. juni 2018)
Deltagelse er gratis, men man bliver opkrævet et no-show-fee, hvis man udebliver.
Program
Date: June 13, 2018
Venue: University of Copenhagen, Frederiksberg Campus, Thorvaldsensvej 40, Auditorium A2-81.01
13.00-13.15 Welcome: Scope of the symposium, Pia Sörensen, Roberto Flore, and Ole G. Mouritsen
13.15-13.55 The new role of the chef in the 21st century, Anne McBride (New York) & Roberto Flore (Copenhagen)
14.00-14.40 Science and Cooking Program at Harvard, Pia Sörensen (Harvard)
14.45-15.15 Intriguing refreshments
15.15-15.55 Social equality through taste and food, Tamas David-Barret (Oxford) & Francesco Impallomeni (Copenhagen)
16.00-16.30 Holistic Cuisine – when culinary arts extend beyond the plate, Rasmus Munk & Louise Beck Brønnum (Copenhagen)
16.45-18.00 Workshops
- Coffee roasting and tasting (Francesco Impallomeni, Nordhavn Coffee Roasters)
- The taste of Alchemist (Rasmus Munk , Alchemist)
- Exploring physical origins of culinary foam (Mai Nguyen & Kezi Cheng, Harvard)
18.00 End of first day
Date: June 14, 2018
Venue: University of Copenhagen, Frederiksberg Campus, Bülowsvej 17, Auditorium A1-01.01
8.30-9.00 Coffee, tea, and rolls
9.00-9.40 Teaching chefs in a gastrolab setting, Rachel Edward-Stuart (London) & Morten Christensen (Odense)
9.45-10.10 Gastrophysics and gastronomy of squid: as case study, Charlotte Vinther Schmidt (Copenhagen) & Peter Lionet Faxholm (Copenhagen)
10.15-10.45 Refreshments
10.45-11.25 How do gastrophysicists work? - Jozef Youssef (London) & Mathias Porsmose Clausen (Odense)
11.30-12.10 The science of tempeh and sous-vide of meat, Bernat Guixer (Girona) & Jorge Ruiz Carrascal (Extremadura)
12.15-12.30 Whisky – a topic for research, teaching, and outreach, Jens Risbo (Copenhagen)
12.30-13.45 An experimental lunch
13.45-14.25 Soft matter physics meet the culinary arts: from polymers to jellyfish, Thomas Vilgis (Mainz) & Mie Thorborg (Odense)
14.30-15.10 Short talks
15.15-15.45 Refreshments
15.45-16.25 Public understanding of science via food and taste, Pia Sörensen (Harvard) & Ole G. Mouritsen (Copenhagen)
16.30 End of symposium
Relaterede nyheder
Kontakt
Professor i gastrofysik (kulinarisk videnskab) Ole G. Mouritsen, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet, ole.mouritsen@food.ku.dk
eller
Kommunikationsmedarbejder Lene Hundborg Koss, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet, lene.h.koss@food.ku.dk
Fakta
DATO
13.-14. juni 2018
Tilmelding dag 1 (13. juni 2018)
Tilmelding dag 2 (14. juni 2018)
STED
Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet
INITIATIVTAGERE
Roberto Flore, Pia Sörensen and Ole G. Mouritsen
SPONSORER
Institut for Fødevarevidenskab (Smag for Livet) ved Københavns Universitet samt Harvard University.