FOOD deltager i Kulturnatten 2017
Kulturnatten 2017 finder sted den 13. oktober og FOOD deltager med foredrag fra Nordic Food Lab og Gastronomisk Legestue.
Af Cecilie Varming Jacobsen, studentermedhjælper på FOOD
Frederiksberg Campus deltager i år i Kulturnatten med "En aften i videnskabens navn". Her er FOOD en del af arrangementet ved Festauditoriet, Bulowsvej 17, med foredrag fra Nordic Food Lab og Gastronomisk Legestue. Det foregår i Festsalen, Bülowsvej 17
Kl: 19.15 til 19.45
Nordic Food Lab holder foredraget "The art of water kefir fermentation: Where flavours are created and bottles explode. How the symbiosis of yeast and bacteria can produce unexpected tasting notes". Foredraget handler om fermenteringen af kefir, og om hvordan smagen afhænger af blandt andet tid, temperatur, ingredienser og sukkerindhold.
Gastronomisk Legestue holder foredraget "Høstfest! Sæsonen hvor varmen og kulden mødes, kornet skal i hus og farverne er gyldne. Gastronomisk Legestue smager på efteråret!". Under arrangementet vil Gastronomisk Legestue dele spændende smagsprøver ud med årstidens fødevarer.
Emner
Relaterede nyheder
Kontakt
Kommunikationsmedarbejder Lene Hundborg Koss, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), Københavns Universitet, lene.h.koss@food.ku.dk
Gastronomisk Legestue
Gastronomisk Legestue er en forening, hvis medlemmer er ca. 50 studerende fra Institut for Fødevarevidenskab, der bruger deres fritid på at udvikle innovative opskrifter på mad med en videnskabelig vinkel.
Gruppen bliver via lektor Karsten Olsen ofte hyret til at lave og uddele smagsprøver ved forskellige events, herunder fx Kulturnatten, Food Festival, Årets Ret og Roskilde Festival.
Nordic Food Lab
Nordic Food Lab (NFL) undersøger den mangfoldighed, nydelse og smag, som er forbundet med maden. Laboratoriet, der blev etableret i 2008, kombinerer videnskabelige og humanistiske tilgange med kulinariske teknikker fra hele verden til at udforske det spiselige potentiale i Norden. Siden november 2014 har Nordic Food Lab været en del af Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) på Københavns Universitet.
Læs mere om Nordic Food Lab her.