Professor Lilia Ahrné holdt sin tiltrædelsesforelæsning på Københavns Universitet
"Challenges and Opportunities in Dairy Process Technology" var titlen på forelæsningen, der blev holdt på Institut for Fødevarevidenskab (FOOD). Et af Lilia Ahrnés fremmeste mål som ny professor i mejeri procesteknologi er at udvikle en platform, der kan levere høj forskningskvalitet og dygtige medarbejdere til mejeriindustrien.
Det var med stolthed, leder af Institut for Fødevarevidenskab, Bjarke Bak Christensen, introducerede professor Lilia Ahrné og hendes forelæsning for den fremmødte skare af partnere og kolleger fra både industri og universitet.
Forelæsningen handlede dels om Lilia Ahrnés forskning, dels om fremtiden for mejeri procesteknologi på FOOD. Den nybagte professor vil bl.a. sætte fokus på udviklingen af innovative og bæredygtige løsninger til produktion af sunde og naturlige mejerprodukter, herunder minimal-processering.
Lilia Ahrné mener, at de traditionelle forarbejdningsteknologier skal revurderes og være drevet af forbrugernes behov for gennemsigtighed og lokalt fremstillede produkter. Det kan fx handle om at udføre forarbejdningen af produkterne eller en del af den tættere på landmanden eller tættere på forbrugeren.
Efter forelæsningen inviterede Bjarke Bak Christensen de fremmødte til en reception for Lilia, der foregik i instituttets lokaler på Rolighedsvej på Frederiksberg.
Emner
Relaterede nyheder
Kontakt
Professor Lilia Ahrné, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), Københavns Universitet, lilia@food.ku.dk
eller
Journalist Lene Hundborg Koss, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), Københavns Universitet, Lene.h.koss@food.ku.dk
Nyt medlem af IAFoST
Professor Lilia Ahrné har en kandidatgrad i Food Engineering fra Portugal med en Kandidatafhandling fra Fraunhofer-Gesellschaftet i Tyskland. Hun fik sin ph.d. i samarbejde med University of California i Davis og kom til Sverige for 22 år siden til en Post Doc-stilling, der var oprettet i et samarbejde mellem Tetra Pak og Lunds Universitet. Efter en stilling som udviklingsingeniør hos Tetra Pak Processing Systems, blev hun ansat ved SIK – Svenska Institut for Livsmedel och bioteknik (nu SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut), hvor hun arbejdede i 18 år. I de sidste 7 år stod hun i spidsen for sektionen Process og Technologiudvikling.
I 2016 er Lilia Ahrné valgt som medlem af International Academy of Food Science and Technology (IAFoST).