Digital Masterclass: Ny forskning inden for naturlige tilsætningsstoffer

Billede af fødevareingredienser
Foto: Joanie Simon, Unsplash

“Free From” - “Clean label” - “100% naturlig”

De moderne forbrugermønstre kalder på forandring af opskrifter hos fødevareproducenterne, som er ivrige efter at leve op til forbrugernes omskiftelige krav og vaner. Og tilsætningsstoffer spiller en særlig rolle, når de tilføjes til en opskrift: de leverer smag, struktur, forlænget holdbarhed, visuelt udtryk og meget mere. Spørgsmålet er, hvordan disse forskellige funktioner kan varetages af mere naturlige tilsætningsstoffer? Hvad er fordelene og ulemperne ved brugen af naturlige tilsætningsstoffer, og hvilke udfordringer kan det medføre?

Det er nødvendigt at forske på dette område for at kunne udvikle fremtidens løsninger i et bæredygtigt fødevaresystem.

Food & Bio Cluster Denmark og Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet (KU FOOD) udgiver senere på året en rapport, der vil give et overblik over naturlige alternativer til traditionelle tilsætningsstoffer og deres funktioner.

I denne Masterclass vil en af rapportens forfattere, professor ved KU FOOD Mogens Larsen Andersen, fortælle om den seneste forskning inden for tilsætningsstoffer. Hans oplæg handler om tilsætningsstoffernes funktioner i forhold til følgende:

  • Konservering & holdbarhed
  • Smag
  • Struktur & viskositet
  • Farvestoffer
  • Sundhedsfremmen

Kom med til en times digital Masterclass, hvor der også vil være tid til spørgsmål.

Praktisk information:

En time før den digitale Masterclass vil du modtage et link til arrangementet på Zoom. Derefter kan du tilgå mødet og stille dine spørgsmål live.

Deltagere ved arrangementet vil efterfølgende få tilsendt den nye forskningsrapport.

Tilmeld dig den digitale Masterclass her.