Susanne Knøchel

Susanne Knøchel

Professor

Professor,  Fødevaremikrobiologi 

Primære forskningsområder

  • Fødevare- og vandbårne bakterier, som er vigtige for menneskers sundhed eller for fødevarekvalitet.
  • Mikrobiologi i fødevarer.
  • Forudsigelse af vækst, stressrespons og overlevelse af mikroorganismer.
  • Kryds-resistens fænomener i fødevarebårne bakterier og konsekvenserne heraf i forhold til konservering af fødevarer.
  • Interaktioner mellem starterkulturer og fødevarebårne patogener.
  • Fødevarekonserveringsteknologier, HACCP og risikovurdering.
  • Anvendelse af genomics, proteomics og metabolomics til studier af fysiologiske reaktioner ved konservering.
  • Udviklingen i hygiejne og sanitet i fødevare- og sundhedssektoren.
  • Biofilm og adhæsionsmekanismer.
  • Hygiejne og desinfektion i fødevareproduktion og fødevareservice.
  • Hygiejnisk genbrug af vand.

Undervisnings- og vejledningsområder

Underviser i patogene og kvalitetsødelæggende mikroorganismer i fødevarer på forskellige kurser

ID: 4224111