Dansk råmælkost: kvalitet og fødevaresikkerhed
Research output: Contribution to journal › Journal article
Efterspørgslen efter råmælksoste er stigende. De betragtes som mere naturlige og især vurderes de at have et rigere og mere tiltrækkende smags- og aromabillede. Modsat kan den rå mælk være en kilde til fødevarebåren sygdom. Projektet har til formål at finde frem til mikrobiologiske samfund som kan fremelskes i mælk og ost og eliminere sygdomsfremkaldende bakterier og samtidigt sikre en ønsket kvalitet. Et vigtigt redskab for projektet er nye molekylærbiologiske metoder til kortlægning og kontrol af mikrobiologisk samspil samt forudsigelse af fødevaresikkerhed og kvalitet for råmælksost. Det eksperimentelle arbejde udføres i samarbejde med Arla Foods.
Original language | Danish |
---|---|
Journal | Maelkeritidende |
Volume | 121 |
Issue number | 16 |
Pages (from-to) | 370-372 |
Number of pages | 3 |
ISSN | 0024-9645 |
Publication status | Published - 2008 |
ID: 8111927