Dansk råmælkost: kvalitet og fødevaresikkerhed

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Monica Takamiya Wik, Wafa Mahmoud Hasan Masoud, Mogens Jakobsen

Efterspørgslen efter råmælksoste er stigende. De betragtes som mere naturlige og især vurderes de at have et rigere og mere tiltrækkende smags- og aromabillede. Modsat kan den rå mælk være en kilde til fødevarebåren sygdom. Projektet har til formål at finde frem til mikrobiologiske samfund som kan fremelskes i mælk og ost og eliminere sygdomsfremkaldende bakterier og samtidigt sikre en ønsket kvalitet. Et vigtigt redskab for projektet er nye molekylærbiologiske metoder til kortlægning og kontrol af mikrobiologisk samspil samt forudsigelse af fødevaresikkerhed og kvalitet for råmælksost. Det eksperimentelle arbejde udføres i samarbejde med Arla Foods.
Original languageDanish
JournalMaelkeritidende
Volume121
Issue number16
Pages (from-to)370-372
Number of pages3
ISSN0024-9645
Publication statusPublished - 2008

ID: 8111927