Dansk råmælkost: kvalitet og fødevaresikkerhed

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Standard

Dansk råmælkost : kvalitet og fødevaresikkerhed. / Wik, Monica Takamiya; Masoud, Wafa Mahmoud Hasan; Jakobsen, Mogens.

In: Maelkeritidende, Vol. 121, No. 16, 2008, p. 370-372.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Harvard

Wik, MT, Masoud, WMH & Jakobsen, M 2008, 'Dansk råmælkost: kvalitet og fødevaresikkerhed', Maelkeritidende, vol. 121, no. 16, pp. 370-372.

APA

Wik, M. T., Masoud, W. M. H., & Jakobsen, M. (2008). Dansk råmælkost: kvalitet og fødevaresikkerhed. Maelkeritidende, 121(16), 370-372.

Vancouver

Wik MT, Masoud WMH, Jakobsen M. Dansk råmælkost: kvalitet og fødevaresikkerhed. Maelkeritidende. 2008;121(16):370-372.

Author

Wik, Monica Takamiya ; Masoud, Wafa Mahmoud Hasan ; Jakobsen, Mogens. / Dansk råmælkost : kvalitet og fødevaresikkerhed. In: Maelkeritidende. 2008 ; Vol. 121, No. 16. pp. 370-372.

Bibtex

@article{35448d90a1c411ddb6ae000ea68e967b,
title = "Dansk r{\aa}m{\ae}lkost: kvalitet og f{\o}devaresikkerhed",
abstract = "Eftersp{\o}rgslen efter r{\aa}m{\ae}lksoste er stigende. De betragtes som mere naturlige og is{\ae}r vurderes de at have et rigere og mere tiltr{\ae}kkende smags- og aromabillede. Modsat kan den r{\aa} m{\ae}lk v{\ae}re en kilde til f{\o}devareb{\aa}ren sygdom. Projektet har til form{\aa}l at finde frem til mikrobiologiske samfund som kan fremelskes i m{\ae}lk og ost og eliminere sygdomsfremkaldende bakterier og samtidigt sikre en {\o}nsket kvalitet. Et vigtigt redskab for projektet er nye molekyl{\ae}rbiologiske metoder til kortl{\ae}gning og kontrol af mikrobiologisk samspil samt forudsigelse af f{\o}devaresikkerhed og kvalitet for r{\aa}m{\ae}lksost. Det eksperimentelle arbejde udf{\o}res i samarbejde med Arla Foods.",
author = "Wik, {Monica Takamiya} and Masoud, {Wafa Mahmoud Hasan} and Mogens Jakobsen",
year = "2008",
language = "Dansk",
volume = "121",
pages = "370--372",
journal = "Maelkeritidende",
issn = "0024-9645",
number = "16",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Dansk råmælkost

T2 - kvalitet og fødevaresikkerhed

AU - Wik, Monica Takamiya

AU - Masoud, Wafa Mahmoud Hasan

AU - Jakobsen, Mogens

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Efterspørgslen efter råmælksoste er stigende. De betragtes som mere naturlige og især vurderes de at have et rigere og mere tiltrækkende smags- og aromabillede. Modsat kan den rå mælk være en kilde til fødevarebåren sygdom. Projektet har til formål at finde frem til mikrobiologiske samfund som kan fremelskes i mælk og ost og eliminere sygdomsfremkaldende bakterier og samtidigt sikre en ønsket kvalitet. Et vigtigt redskab for projektet er nye molekylærbiologiske metoder til kortlægning og kontrol af mikrobiologisk samspil samt forudsigelse af fødevaresikkerhed og kvalitet for råmælksost. Det eksperimentelle arbejde udføres i samarbejde med Arla Foods.

AB - Efterspørgslen efter råmælksoste er stigende. De betragtes som mere naturlige og især vurderes de at have et rigere og mere tiltrækkende smags- og aromabillede. Modsat kan den rå mælk være en kilde til fødevarebåren sygdom. Projektet har til formål at finde frem til mikrobiologiske samfund som kan fremelskes i mælk og ost og eliminere sygdomsfremkaldende bakterier og samtidigt sikre en ønsket kvalitet. Et vigtigt redskab for projektet er nye molekylærbiologiske metoder til kortlægning og kontrol af mikrobiologisk samspil samt forudsigelse af fødevaresikkerhed og kvalitet for råmælksost. Det eksperimentelle arbejde udføres i samarbejde med Arla Foods.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 121

SP - 370

EP - 372

JO - Maelkeritidende

JF - Maelkeritidende

SN - 0024-9645

IS - 16

ER -

ID: 8111927