Project details – Københavns Universitet

Project proposals > Project details

Fluorescence i fødevarer

Educational level:Bachelor project, Master thesis
Target group:BSc Fødevarer og ernæring
MSc Food Science and Technology
Main area:Chemometrics and Analytical Technology
Project description:

Dette handler primært om at opbygge et godt fluorescence bibliotek til fremtidig brug indenfor fødevareforskning. Med udgangspunkt i databasen lavet i models.life.ku.dk under ”Foodfluor” undersøges fluorescence landskaberne til forskellige fødevarer. Ved brug af fødevareforståelse skal der så laves en liste over rene komponenter der kan være skyld i den fluorescence man ser. Bagefter skal så en prøve af hver af de rene komponenter måles ved hjælp af fluorescence, og resultatet skal diskuteres med det man kan se i databasen og ellers i litteraturen.

Der lægges med andre ord mindre vægt på selve data analysen, men meget mere på fødevareforståelse og diskussion af landskab.

Keywords:Fluoresence, Excitation-Emission Matrix, Fødevarer, Database
Supervisor(s): Åsmund Rinnan
Email:aar@food.ku.dk
Last edited:06-11-2019