Project details – Københavns Universitet

Project proposals > Project details

Udvikling af en glutenfri pasta

Educational level:Bachelor project, Master thesis
Target group:BSc Fødevarer og ernæring
MSc Food Innovation and Health
MSc Food Science and Technology
Main area:
Project description:

Det gluten frie markedet er stærkt stigende men der er mangel på virkelige gode produkter. Inden for pasta-segmentet findes der i dag produkter af tvivlsom karakter. De produkter som findes, er ofte uden et fornuftigt indhold af fiber og protein. Ved at anvende Protafy 130 og Fiberbind vil der kunne udvikles produkter af høj ernæringsmæssig værdi.

Fremstilling af pasta uden gluten er en stor teknologisk udfordring. Special stivelser og gums vil i rette kombinationer bidrage med tilpas viskositet/(elasticitet) til at det opleves som pasta.

En til flere kombinationer af funktionelle ingredienser som kan processeres som pasta og som smagsmæssig virker som pasta ved et fuldt måltid.

Udvælgelse af gums med relevant funktionalitet.

Udvælgelse af modificerede stivelser med relevant funktionalitet.

Af teste relevante (smagsmæssigt acceptable) niveauer for protein og fiber tilsætning.

Sensoriske bedømmelser af fremstillede koder. Informative diagrammer med fokus på protein, fiber og mineral indhold.

Rene’ Schröder, Senior application specialist KMC, Mobile +4593631706

 

Keywords:gluten free, pasta, starch
Supervisor(s): Rene’ Schröder, Senior application specialist KMC, 4593631706
Email:
Last edited:07-05-2019