Jens Risbo

Jens Risbo

Lektor

Medlem af:

    Primære forskningsområder

    • Fødevarematerialer og fysisk kemi af fødevarer.
    • Forholdet mellem fysiske omdannelser af fødevarer og kemiske reaktioner.
    • Glas overgange, tørre fødevarer, transportprocesser i fødevarer og fødevareemballage.
    • Anvendelse af termodynamiske og kinetikbegreber i fødevarevidenskab.
    • Forholdet mellem kemiske og fysiske processer og vitalitet i tørrede bakteriekulturer.
    • Brug af kolloide principper for madleveringssystemer.
    • Udvikling og definering af molekylær gastronomi som en videnskab.

    Undervisnings- og vejledningsområder

    • Kursusansvarlig på master kurset: Molecular Food Science (LLEF10268).
    • Underviser på kurserne: Food Chemistry, Advanced Food Chemistry and Culinary Processes, Physical and chemical changes of food quality og Food Packaging.
    • Vejleder og med-vejleder ved 12 PhD projekter og mange bachelor og master studerende.

    ID: 4233848