Henriette Elisabeth Autzen

Henriette Elisabeth Autzen

Lektor

Aktuel forskning

Min gruppes forskning beskæftiger sig med at forbedre vores forståelse af de molekylære mekanismer som er grundlaget for vores smagssans ved brug af single-particle cryo-electron microscopy (cryo-EM) og komplementære biofysiske og biokemiske metoder. Komplementært til min forskning indenfor ionkanaler og receptorer udvikler jeg desuden værktøjer til brug under isoleringen af membranproteiner fra deres membraner, den primære flaskehals i membranprotein biokemi.

Læs mere om min forskningsgruppe her: www.autzenlab.com

Primære forskningsområder

  • Membranproteiners struktur og funktion
  • Single particle cryo-electron microscopy (cryo-EM)
  • Udvikling af amphipatiske copolymerer til native nanodiscs
  • Den molekylære basis for smagssans
  • Lipid-protein interaktioner

Undervisnings- og vejledningsområder

Underviser i kurserne:

Udvalgte publikationer

  1. Membrane mimetic systems in Cryo-EM: keeping membrane proteins in their native environment

    Autzen, Henriette Elisabeth, Julius, D. & Cheng, Y., 2019, I: Current Opinion in Structural Biology. 58, s. 259-268

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

  2. Structure of the human TRPM4 ion channel in a lipid nanodisc

    Autzen, Henriette Elisabeth, Myasnikov, A. G., Campbell, M. G., Asarnow, D., Julius, D. & Cheng, Y., 2018, I: Science. 359, 6372, s. 228-232 5 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

  3. Controlling styrene maleic acid lipid particles through RAFT

    Smith, A. A. A., Autzen, Henriette Elisabeth, Laursen, Tomas, Wu, V., Yen, M., Hall, A., Hansen, S. D., Cheng, Y. & Xu, T., 2017, I: Biomacromolecules. 18, 11, s. 3706-3713 8 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

ID: 128183721