Dennis Sandris Nielsen

Dennis Sandris Nielsen

Professor

Primære forskningsområder

  • Komplekse mikrobielle miljøer, med primær fokus på fermenterede fødevarer samt sammenhængen mellem kost, tarmmikrobiom og sundhed/sygdom hos dyr og mennesker
  • Brug af mikroorganismer til at danne smag/struktur og øge næringsindholdet (proteinkvalitet, vitaminer) i fermenterede, plantebaserede, proteinrige fødevarer
  • Bakteriofagers rolle i tarmmikrobiomet - og deres betydning for sundhed og sygdom
  • Målrettede interventioner til manipulering af tarmmikrobiomet (bakteriofager osv.)
  • Indflydelsen pre- og pro- og postbiotika på tarmmikrobiomet – og vært-tarmmikrobiom-interaktioner
  • Fermenterede fødevarer, herunder kakao, kaffe, cider, vin, mejeriprodukter osv.
  • In vitro metoder til at undersøge fødevare/mikroorganisme-interaktioner i mave-tarm-kanalen
  • Hurtigmetoder til karakterisering af komplekse mikrobielle miljøer (high throughput qPCR, sekventering osv.)
  • Kobling af bioinformatiske og phenotypiske/kemiske/spektroskopiske data

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Kursusansvarlig for bachelorkurset ’’Grundlæggende Celle- og Molekylærbiologi’’.
  • Delt kursusansvarlig for kandidatkurset "Gut Microbiome and Nutrition"
  • Delt Kursusansvarlig for kandidatkurset ’’Cool Climate Viticulture and Enology”
  • Forelæser på flere mikrobiologikurser, både på bachelor, kandidat og Ph.d.
  • Vejleder for talrige BSc, MSc og PhD-studerende

ID: 4224545