Åse Solvej Hansen

Åse Solvej Hansen

Lektor emeritus

Primære forskningsområder

  • Bagekvalitet af rugsorter
  • Hvedearter og -sorter inklusivt de oprindelige hvedearter.
  • Fremstillingsmetodernes betydning for aromadannelse i brød, herunder indflydelse af forskellige surdeje.
  • Den industrielle stabilitet af industrisurdeje, samt hvordan surdej kan hæmme dannelse af trådtræk i brød forårsaget af Bacillus spp.
  • Bagekvaliteten af rug under indflydelse af sort og vejrforhold, samt variationen i indholdsstoffer.
  • Ændring i indholdsstoffer under industriel fremtilling af brød. Dette omfatter ændring i kemiske indholdsstoffer som kostfibre, fenoliske syrer, samt nedbrydning af fytat og frigivelse af mineraler.
  • Formalings-processers betydning for indhold af E-vitamin i hvedemel, samt ændring under lagring af melet.

Senest er forskning i bælgfrugter blevet inddraget i form af det EU-støttede forskningsprojekt om de afrikanske marama-bønner.

Forskningsarbejdet er baseret på adskillige eksternt financierede forskningsprojekter og det har resulteret i mere end 60 internationale videnskabelige artikler

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Kursusansvarlig og underviser på flere kurser i kornvidenskab på bachelor-, kandidat- og PhD-niveau.
  • Kursusansvarlig og underviser på internationale kursuser i fødevarekultur.
  • Vejleder for > 50 master studerende og 12 PhD studerende (main supervisor)

ID: 4241178